hirdetés
Külföld

Több hegymászó meghalt Nepálban egy vihar miatt

Életét vesztette több hegymászó Nepál nyugati részén, miután a himalájai táborukat szétdúlta egy hóvihar.
Himalája Több hegymászó meghalt Nepálban egy vihar miatt (Forrás: pixabay.com / Anita Chen)
hirdetés

Egy öttagú dél-koreai hegymászó-csoport, valamint a velük lévő négy nepáli kísérő is az érintett himalájai táborban volt, amikor a hóvihar bekövetkezett – közölte szombaton a helyi rendőrség. Egy, a helyszínre érkező mentőhelikopter személyzete nyolc ember holttestét fedezte fel a területen, a rossz időjárási viszonyok miatt azonban távozni kényszerült onnan. A kilencedik hegymászót egyelőre nem találták meg.

A helyi média szerint a halálos áldozatok között van Kim Csang Ho is, aki a világ 14 legmagasabb hegycsúcsát leggyorsabban megmászta oxigénpalack nélkül.

A helyi rendőrség szóvivője az AFP hírügynökségnek elmondta, azért következtettek arra, hogy a tragédiát hóvihar okozta, mert a környéken a fák és a sátrak is eltörtek és megrongálódtak, és még a holttesteket is elsodorta a szél.

Az expedíció szervezői akkor kezdtek vészhelyzete gyanakodni, amikor elvesztették a kapcsolatot az október 7-én útnak indult csoporttal.

Jelenleg a rendőrségi mentő csapatok tagjai gyalogosan indultak a helyszínre, de a helikopterek is visszatérhetnek, a remények szerint, – ha javulnak a körülmények – még a vasárnapi napon.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen