Külföld

Több hegymászó meghalt Nepálban egy vihar miatt

Életét vesztette több hegymászó Nepál nyugati részén, miután a himalájai táborukat szétdúlta egy hóvihar.
Himalája Több hegymászó meghalt Nepálban egy vihar miatt (Forrás: pixabay.com / Anita Chen)

Egy öttagú dél-koreai hegymászó-csoport, valamint a velük lévő négy nepáli kísérő is az érintett himalájai táborban volt, amikor a hóvihar bekövetkezett – közölte szombaton a helyi rendőrség. Egy, a helyszínre érkező mentőhelikopter személyzete nyolc ember holttestét fedezte fel a területen, a rossz időjárási viszonyok miatt azonban távozni kényszerült onnan. A kilencedik hegymászót egyelőre nem találták meg.

A helyi média szerint a halálos áldozatok között van Kim Csang Ho is, aki a világ 14 legmagasabb hegycsúcsát leggyorsabban megmászta oxigénpalack nélkül.

A helyi rendőrség szóvivője az AFP hírügynökségnek elmondta, azért következtettek arra, hogy a tragédiát hóvihar okozta, mert a környéken a fák és a sátrak is eltörtek és megrongálódtak, és még a holttesteket is elsodorta a szél.

Az expedíció szervezői akkor kezdtek vészhelyzete gyanakodni, amikor elvesztették a kapcsolatot az október 7-én útnak indult csoporttal.

Jelenleg a rendőrségi mentő csapatok tagjai gyalogosan indultak a helyszínre, de a helikopterek is visszatérhetnek, a remények szerint, – ha javulnak a körülmények – még a vasárnapi napon.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen