Külföld

Legkevesebb tizenhárman meghaltak Franciaországban villámárvíz következtében

Legkevesebb tizenhárom ember meghalt a Franciaország délnyugati részén található Aude megyében a villámárvizek miatt, amelyek az éjszaka során lehullott, a helyi hatóságok közlése szerint több havi mennyiségnek megfelelő csapadék miatt alakultak ki.
Áradás Legkevesebb tizenhárman meghaltak Franciaországban villámárvíz következtében (Forrás: pixabay.com / Hans Braxmeier)

A hirtelen kialakult villámárvíz következtében több haláleset is történt; egy apácát a BFMTV szerint elsodort az Aude folyó, míg egy rendőrt, aki egy – az időjárással összefüggő – balesethez vonult ki, elütött egy autóvezető.

Alain Thirion, Aude megye vezetője azt mondta, több ember is a háztetőkön rekedt, és mivel csónakkal túl kockázatos lett volna a mentésük, ezért helikoptert kellett bevetni e célra. Egy olyan emberről is tudomása van, aki akkor sérült meg, amikor cuxaci háza összeomlott.

A mostani áradás több mint 100 éve a legsúlyosabb az Aude folyón a Vigicrues nevű időjárás-megfigyelő szervezet szerint.

Chris Bockman, a BBC tudósítója szerint a régióban ugyan nem ritkák a nagy esőzések az évnek ebben az időszakában, de a helyzeten súlyosbított, hogy több házat is az árvizek által veszélyeztetett övezetekbe építettek fel.

Az áradásokkal a leginkább érintett területen élőket arra kérték, hogy maradjanak a házukban, s egyúttal vörös riasztást adtak ki.

Trèbes-ben a helyi hatóságok szerint a víz magassága elérte a hét métert. Többfelé járhatatlanak az utak, és az iskolákat is bezárták, továbbá egy településen a hidat is megrongálta és elsodorta a víz. Több környező megyében is narancs figyelmeztetést adtak ki a rendkívüli időjárás miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen