hirdetés
Külföld

Legkevesebb tizenhárman meghaltak Franciaországban villámárvíz következtében

Legkevesebb tizenhárom ember meghalt a Franciaország délnyugati részén található Aude megyében a villámárvizek miatt, amelyek az éjszaka során lehullott, a helyi hatóságok közlése szerint több havi mennyiségnek megfelelő csapadék miatt alakultak ki.
Áradás Legkevesebb tizenhárman meghaltak Franciaországban villámárvíz következtében (Forrás: pixabay.com / Hans Braxmeier)
hirdetés

A hirtelen kialakult villámárvíz következtében több haláleset is történt; egy apácát a BFMTV szerint elsodort az Aude folyó, míg egy rendőrt, aki egy – az időjárással összefüggő – balesethez vonult ki, elütött egy autóvezető.

Alain Thirion, Aude megye vezetője azt mondta, több ember is a háztetőkön rekedt, és mivel csónakkal túl kockázatos lett volna a mentésük, ezért helikoptert kellett bevetni e célra. Egy olyan emberről is tudomása van, aki akkor sérült meg, amikor cuxaci háza összeomlott.

A mostani áradás több mint 100 éve a legsúlyosabb az Aude folyón a Vigicrues nevű időjárás-megfigyelő szervezet szerint.

Chris Bockman, a BBC tudósítója szerint a régióban ugyan nem ritkák a nagy esőzések az évnek ebben az időszakában, de a helyzeten súlyosbított, hogy több házat is az árvizek által veszélyeztetett övezetekbe építettek fel.

Az áradásokkal a leginkább érintett területen élőket arra kérték, hogy maradjanak a házukban, s egyúttal vörös riasztást adtak ki.

Trèbes-ben a helyi hatóságok szerint a víz magassága elérte a hét métert. Többfelé járhatatlanak az utak, és az iskolákat is bezárták, továbbá egy településen a hidat is megrongálta és elsodorta a víz. Több környező megyében is narancs figyelmeztetést adtak ki a rendkívüli időjárás miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lemondott a brit Brexit-ügyi miniszter

Lemondott a brit Brexit-ügyi miniszterLemond Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter

Lemond Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszterhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen