Külföld

Földrengés volt Görögországban

Erőteljes, 6,4-es erősségű földrengés történt Zákinthosz szigetétől délre, amelyet Görögország nyugati területének nagy részén érezni lehetett.
6,4-es erősségű földrengés történt Zákinthosz szigetétől délre 6,4-es erősségű földrengés történt Zákinthosz szigetétől délre (Forrás: pixabay.com / Greg Montani)

A földrengés következtében – amely pénteken hajnali 1 óra 54 perckor történt – nem sérült meg senki, ám jelentős károk keletkeztek a helyi kikötőben, valamint egy 13. századi monostor épületében is.

Több utórengés is történt, s a mai napra bezárták a helyi iskolákat. Több százan töltötték az utcákon az éjszaka nagy részét az erős utórengések miatt. A földrengés Zákinthosz szigetétől mintegy 50 kilométerre délnyugatra történt, a Jón-tengeren.

Míg a görög geodinamikai intézet mérései szerint a legjelentősebb rengés 10 kilométeres mélységű és 6,4-es erősségű volt, az európai EMSC szeizmológiai központ szerint 6,8-es erősségű volt a földrengés.

A legnagyobb rengést bizonyos mértékben még az olaszországi Nápolyban, Albániában, Líbiában és Athénban is érezni lehetett.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen