hirdetés
Külföld

Seehofer: elfogadhatatlan kijelentések miatt nyugállományba helyezik a német alkotmányvédelmi hivatal vezetőjét

Elfogadhatatlan kijelentések miatt azonnali hatállyal nyugállományba helyezik a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) elnökét, Hans-Georg Maassent - jelentette be hétfőn Berlinben Horst Seehofer belügyminiszter.
Horst Seehofer Horst Seehofer elmondta, Hans-Georg Maassent arra az időre is felmentik feladatai alól, amíg lezárul a nyugállományba helyezési eljárás (Par Foto: Michael Lucan, Lizenz: CC-BY-SA 3.0 de, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46303689)
hirdetés

A miniszter elmondta: a belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat számára emberileg is csalódást okozó vezetőjét arra az időre is felmentik feladatai alól, amíg lezárul a nyugállományba helyezési eljárás, mert nincs meg a bizalom az együttműködés folytatásához.

Kifejtette: Hans-Georg Massen kifejezte sajnálatát egy lapinterjú miatt, amelyben kétségbe vonta, hogy külföldiek elleni hajtóvadászat történt augusztusban Chemnitzben egy német állampolgár halálához vezető késelés után, egy minapi beszédében viszont megismételte az üggyel kapcsolatos állításait, ami elfogadhatatlan.

Elfogadhatatlan módon az is állította beszédében, hogy radikális baloldali erők tevékenykednek a Német Szociáldemokrata Pártban, és naivnak nevezte a kormány biztonság-, és bevándorlási politikáját, amivel ugyancsak "átlépett egy határt" - mondta Horst Seehofer.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Ausztriában rabolt ki egy bankot egy magyar férfi

Ausztriában rabolt ki egy bankot egy magyar férfi


BANKRABLÁS,     BANKRABLÁS,     TIROL

Károly herceg, a 70 éves trónörökös-rekorder

Károly herceg, a 70 éves trónörökös-rekorderhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen