Külföld

Tizenöt gyereket találtak egy hűtőautóban az Egyesült Királyságban

Összesen huszonegy személyt, köztük tizenöt gyereket találtak egy, az Egyesült Királyság területére belépő hűtőkamionban. A járműben talált csoport tagjai feltehetőleg Vietnamból érkeztek, a legfiatalabb gyerekek mindössze tizenkét év körüliek voltak.
Rendőrség A jármű román sofőrjét embercsempészettel vádolják (Forrás: pixabay.com / Pexels)

A nagyobbrészt fiatalkorúakból álló csoportra palackozott ásványvizek között találtak rá Newhaven kikötőjében még múlt hét csütörtökön, ám a határőrség intézkedésével kapcsolatos részletek még csak most váltak nyilvánossá. Az ügyben még folyik a nyomozás.

Egy román férfit – az autó feltételezett vezetőjét – azzal vádolják, hogy jogellenesen segített az érintetteknek az Egyesült Királyság területére jutni.

A jármű a franciaországi Dieppe-ből érkezett Newhavenbe, ahol felfedezték a benne utazó, magukat kivétel nélkül vietnami állampolgároknak valló 15 gyereket és 6 felnőttet. A gyerekek nem szorultak egészségügyi ellátásra, a szociális ellátó szervezetek gondjaira bízták őket.

Egy 18 éves férfit, továbbá egy 27 éves nőt, akik a hűtőkamionban utaztak, kitoloncoltak az országból, míg a további négy felnőtt a bevándorlási központokban vár arra, hogy döntés szülessen az ügyükben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen