Külföld

Autót gyújtott fel és egy embert megölt egy férfi Melbourne-ben

Frissítés: Terrorcselekményként kezelik az esetet, az elkövető a kórházban meghalt

Egy férfi Melbourne-ben egy autót felgyújtott, három embert pedig megsebesített egy késsel. A sérültek egyike életét vesztette, később a támadó is meghalt a kórházban.
Rendőrautó A három áldozat egyike életét vesztette, egy másik megkéselt személy állapota pedig válságos (Forrás: pixabay.com / Pexels)

A támadót a rendőrök meglőtték, miután az egyik rendőrrel szemben is erőszakosan lépett fel a forgalmas utcán. Az őrizetbe vett férfi állapota súlyos.

A támadás két sérültjének egyike ugyancsak feltehetőleg válságos állapotban van – őt, és a másik túlélőt is kórházba vitték.

A rendőrség közlése szerint további gyanúsítottat egyelőre nem keresnek, illetve még korainak tartják azt állítani, hogy esetlegesen terrorizmussal összefüggő bűncselekményről van-e szó.

A rendőröket először egy kigyulladt autóhoz riasztották helyi idő szerint 16 óra 20 perc körül a Bourke Street közelébe, a helyszínen azonban egy késsel kezdte fenyegetni őket egy férfi, mihelyt a szolgálati autóból kiszálltak. Eközben a járókelők azt kiáltozták, hogy többeket megszúrtak.

A rendőrség közölte, hogy a helyszínt elzárták, és egy tűzszerész csoport biztosította azt. A lakosságot arra kérték, hogy egyelőre kerüljék a környéket.

Tavaly ugyanezen az utcán egy férfi – akinek jelenleg folyik a tárgyalása – 33 ember gázolt el szándékosan az általa vezetett autóval, s az áldozatok közül hatan életüket vesztették. A védőügyvéd szerint az eset idejében kábítószer okozta elmezavar is befolyásolta a védence viselkedését.

Frissítés: Terrorcselekményként kezelik az esetet

A rendőrség közölte, hogy terrorista incidensként kezelik a támadást. A támadó a kórházban életét vesztette. A rendőrség beszámolt róla, hogy a szomáliai származású feltételezett elkövető „ismert volt” előttük. Elárulták azt is, hogy a férfi gázpalackokat szállított magával az autójában, amelyek aztán lángolni kezdtek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen