hirdetés
Külföld

Autót gyújtott fel és egy embert megölt egy férfi Melbourne-ben

Frissítés: Terrorcselekményként kezelik az esetet, az elkövető a kórházban meghalt

Egy férfi Melbourne-ben egy autót felgyújtott, három embert pedig megsebesített egy késsel. A sérültek egyike életét vesztette, később a támadó is meghalt a kórházban.
Rendőrautó A három áldozat egyike életét vesztette, egy másik megkéselt személy állapota pedig válságos (Forrás: pixabay.com / Pexels)
hirdetés

A támadót a rendőrök meglőtték, miután az egyik rendőrrel szemben is erőszakosan lépett fel a forgalmas utcán. Az őrizetbe vett férfi állapota súlyos.

A támadás két sérültjének egyike ugyancsak feltehetőleg válságos állapotban van – őt, és a másik túlélőt is kórházba vitték.

A rendőrség közlése szerint további gyanúsítottat egyelőre nem keresnek, illetve még korainak tartják azt állítani, hogy esetlegesen terrorizmussal összefüggő bűncselekményről van-e szó.

A rendőröket először egy kigyulladt autóhoz riasztották helyi idő szerint 16 óra 20 perc körül a Bourke Street közelébe, a helyszínen azonban egy késsel kezdte fenyegetni őket egy férfi, mihelyt a szolgálati autóból kiszálltak. Eközben a járókelők azt kiáltozták, hogy többeket megszúrtak.

A rendőrség közölte, hogy a helyszínt elzárták, és egy tűzszerész csoport biztosította azt. A lakosságot arra kérték, hogy egyelőre kerüljék a környéket.

Tavaly ugyanezen az utcán egy férfi – akinek jelenleg folyik a tárgyalása – 33 ember gázolt el szándékosan az általa vezetett autóval, s az áldozatok közül hatan életüket vesztették. A védőügyvéd szerint az eset idejében kábítószer okozta elmezavar is befolyásolta a védence viselkedését.

Frissítés: Terrorcselekményként kezelik az esetet

A rendőrség közölte, hogy terrorista incidensként kezelik a támadást. A támadó a kórházban életét vesztette. A rendőrség beszámolt róla, hogy a szomáliai származású feltételezett elkövető „ismert volt” előttük. Elárulták azt is, hogy a férfi gázpalackokat szállított magával az autójában, amelyek aztán lángolni kezdtek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen