hirdetés
Külföld

Malibuban is pusztít az erdőtűz

A Kalifornia déli részén terjedő súlyos erdőtűz immár a – több hollywoodi sztár otthonának helyt adó – Malibuba is átterjedt, ahol számos épület megrongálódott, és a helyi lakosoknak is el kellett menekülniük a lángok elől. Északabbra Paradise városában okozott hatalmas károkat a tűz, s itt kilenc halálos áldozata is van a katasztrófának, míg 35 ember holléte egyelőre nem ismert.
Tűzeset Malibuban is pusztít az erdőtűz (Forrás: pixabay.com / skeeze)
hirdetés

Összességében három jelentősebb tűz terjed az amerikai Kalifornia államban, s mások mellett Thousand Oaks településen is evakuációs parancsot adtak ki, ahol szerdán 12 áldozatot követelő lövöldözés történt. Az érintett területekről összesen több mint 250 ezer embert evakuáltak. A hatóságok szerint a három különböző tűz terjedését egyaránt serkentik az erős széllökések.

„A tűz okozta pusztítás mértéke hihetetlen és szívszaggató”

– fogalmazott a katasztrófáról szólva Mark Ghilarducci, a kaliforniai kormányzói hivatal munkatársa.

A lángok először csütörtökön csaptak fel a Los Angelestől megközelítőleg 64 kilométerre északnyugatra fekvő Thousand Oaks közelében, valamint ezzel egy időben keleztezett egy másik tűz is a környéken.

Pénteken a lángok a part menti területek felé kezdtek terjedni, s mostanra már mintegy 14 150 hektárnyi területet borítanak.

Közleményükben a malibui hatóságok arra hívták fel a figyelmet, hogy – miután a tűz megfékezhetetlenül pusztít – minden lakosnak azonnal el kell hagynia a területet. Malibuban és a közeli Calabasasban számos hírességnek van ingatlanja, egy részük a közösségi oldalakon is beszámolt a tűz pusztításáról.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen