Külföld

Malibuban is pusztít az erdőtűz

A Kalifornia déli részén terjedő súlyos erdőtűz immár a – több hollywoodi sztár otthonának helyt adó – Malibuba is átterjedt, ahol számos épület megrongálódott, és a helyi lakosoknak is el kellett menekülniük a lángok elől. Északabbra Paradise városában okozott hatalmas károkat a tűz, s itt kilenc halálos áldozata is van a katasztrófának, míg 35 ember holléte egyelőre nem ismert.
Tűzeset Malibuban is pusztít az erdőtűz (Forrás: pixabay.com / skeeze)

Összességében három jelentősebb tűz terjed az amerikai Kalifornia államban, s mások mellett Thousand Oaks településen is evakuációs parancsot adtak ki, ahol szerdán 12 áldozatot követelő lövöldözés történt. Az érintett területekről összesen több mint 250 ezer embert evakuáltak. A hatóságok szerint a három különböző tűz terjedését egyaránt serkentik az erős széllökések.

„A tűz okozta pusztítás mértéke hihetetlen és szívszaggató”

– fogalmazott a katasztrófáról szólva Mark Ghilarducci, a kaliforniai kormányzói hivatal munkatársa.

A lángok először csütörtökön csaptak fel a Los Angelestől megközelítőleg 64 kilométerre északnyugatra fekvő Thousand Oaks közelében, valamint ezzel egy időben keleztezett egy másik tűz is a környéken.

Pénteken a lángok a part menti területek felé kezdtek terjedni, s mostanra már mintegy 14 150 hektárnyi területet borítanak.

Közleményükben a malibui hatóságok arra hívták fel a figyelmet, hogy – miután a tűz megfékezhetetlenül pusztít – minden lakosnak azonnal el kell hagynia a területet. Malibuban és a közeli Calabasasban számos hírességnek van ingatlanja, egy részük a közösségi oldalakon is beszámolt a tűz pusztításáról.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen