hirdetés
Külföld

Merkel: csak a nemek egyenjogúságán alapuló társadalom lehet igazságos

Csak az a társadalom lehet igazságos, amelyben érvényesül a nemek egyenjogúsága - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben a nők választójogának németországi bevezetése századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.
Angela Merkel Merkel hangsúlyozta, csak a nemek egyenjogúságán alapuló társadalom lehet igazságos(By Sven Mandel - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62213303)
hirdetés

A kormányfő a német történeti múzeumban (DHM) tartott ünnepségen kiemelte, hogy a nőkre is kiterjedő választójog bevezetése 1918-ban fontos lépés volt, de csak a kezdete egy folyamatnak, amely száz év alatt nem ért véget.

Ma már nem nevetnek ki egy kislányt, ha azt mondja, hogy miniszter vagy kancellár akar lenni felnőttkorában, de az eredmények a jogegyenlőség és az egyenlő bánásmód kialakításában

"gyakran sokáig, túl sokáig váratnak magukra".

Így a nők csak 1977 óta vállalhatnak munkát férjük beleegyezése nélkül, a házasságon belüli nemi erőszak pedig csak 1997 óta büntetendő Németországban - mondta a kancellár.

A teljes egyenlőséget kell elérni,

"a cél a paritás mindenütt, a politikában, a gazdaságban, az államigazgatásban, a tudományban, a kultúrában, a társadalom minden területén"

- húzta alá Angela Merkel.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen