Külföld

Merkel: csak a nemek egyenjogúságán alapuló társadalom lehet igazságos

Csak az a társadalom lehet igazságos, amelyben érvényesül a nemek egyenjogúsága - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben a nők választójogának németországi bevezetése századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.
Angela Merkel Merkel hangsúlyozta, csak a nemek egyenjogúságán alapuló társadalom lehet igazságos(By Sven Mandel - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62213303)

A kormányfő a német történeti múzeumban (DHM) tartott ünnepségen kiemelte, hogy a nőkre is kiterjedő választójog bevezetése 1918-ban fontos lépés volt, de csak a kezdete egy folyamatnak, amely száz év alatt nem ért véget.

Ma már nem nevetnek ki egy kislányt, ha azt mondja, hogy miniszter vagy kancellár akar lenni felnőttkorában, de az eredmények a jogegyenlőség és az egyenlő bánásmód kialakításában

"gyakran sokáig, túl sokáig váratnak magukra".

Így a nők csak 1977 óta vállalhatnak munkát férjük beleegyezése nélkül, a házasságon belüli nemi erőszak pedig csak 1997 óta büntetendő Németországban - mondta a kancellár.

A teljes egyenlőséget kell elérni,

"a cél a paritás mindenütt, a politikában, a gazdaságban, az államigazgatásban, a tudományban, a kultúrában, a társadalom minden területén"

- húzta alá Angela Merkel.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen