hirdetés
Külföld

Tovább emelkedett a kaliforniai erdőtüzek halálos áldozatainak száma

A kaliforniai tűzesetek halálos áldozatainak száma harmincegy főre emelkedett a hatóságok szerint, és több mint kétszáz ember holléte továbbra sem ismert.
Erdőtűz Sok ember holléte egyelőre nem ismert (Forrás: pixabay.com / skeeze)
hirdetés

A Kalifornia északi részén pusztító Camp tűznek a hatóságok szerint újabb hat, így összesen már huszonkilenc halálos áldozata van, míg a déli területeken terjedő Woolsey tűz kettő halálos áldozatot követelt Malibuban. Így az amerikai államban pusztító erdőtüzek következtében a jelenlegi információk szerint összesen harmincegy ember vesztette életét.

A Camp fire Kalifornia eddigi egyik legtöbb halálos áldozatot követelő katasztrófája. Korábban az ugyancsak huszonkilenc ember halálával járó, 1933-as Los Angelesi-i Griffith Park-i tűzesetet tartották számon az állam legtöbb halálos áldozatot követelő tűzesetként.

Kaliforniában a most terjedő erdőtüzek miatt mintegy 250 ezer embert kellett evakuálni, s az egyre erősödő széllökések miatt Jerry Brown kormányzó Donald Trump amerikai elnököt arra kérte, hogy – a további szövetségi támogatás elérhetővé válása érdekében – nyilvánítsa súlyos katasztrófává az erdőtüzeket. Donald Trump előzőleg éppen egy napja hozta kilátásba a vészhelyzeti alap korlátozását Kalifornia számára, ugyanis az erdőtüzeket a nem megfelelő erdőgazdálkodás számlájára írta.

Ezzel szemben Jerry Brown sajtótájékoztatóján a klímaváltozást okolta az egyre gyakoribbá váló erdőtüzekért, s egyúttal arra hívta fel a figyelmet, hogy tenni kell az ember által is befolyásolt klímaváltozás hatásainak megfékezésére. Vélekedése szerint az elkövetkező 10-15 évben mindenképpen számolniuk kell a hasonló esetekkel.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen