Külföld

Tovább emelkedett a kaliforniai erdőtüzek halálos áldozatainak száma

A kaliforniai tűzesetek halálos áldozatainak száma harmincegy főre emelkedett a hatóságok szerint, és több mint kétszáz ember holléte továbbra sem ismert.
Erdőtűz Sok ember holléte egyelőre nem ismert (Forrás: pixabay.com / skeeze)

A Kalifornia északi részén pusztító Camp tűznek a hatóságok szerint újabb hat, így összesen már huszonkilenc halálos áldozata van, míg a déli területeken terjedő Woolsey tűz kettő halálos áldozatot követelt Malibuban. Így az amerikai államban pusztító erdőtüzek következtében a jelenlegi információk szerint összesen harmincegy ember vesztette életét.

A Camp fire Kalifornia eddigi egyik legtöbb halálos áldozatot követelő katasztrófája. Korábban az ugyancsak huszonkilenc ember halálával járó, 1933-as Los Angelesi-i Griffith Park-i tűzesetet tartották számon az állam legtöbb halálos áldozatot követelő tűzesetként.

Kaliforniában a most terjedő erdőtüzek miatt mintegy 250 ezer embert kellett evakuálni, s az egyre erősödő széllökések miatt Jerry Brown kormányzó Donald Trump amerikai elnököt arra kérte, hogy – a további szövetségi támogatás elérhetővé válása érdekében – nyilvánítsa súlyos katasztrófává az erdőtüzeket. Donald Trump előzőleg éppen egy napja hozta kilátásba a vészhelyzeti alap korlátozását Kalifornia számára, ugyanis az erdőtüzeket a nem megfelelő erdőgazdálkodás számlájára írta.

Ezzel szemben Jerry Brown sajtótájékoztatóján a klímaváltozást okolta az egyre gyakoribbá váló erdőtüzekért, s egyúttal arra hívta fel a figyelmet, hogy tenni kell az ember által is befolyásolt klímaváltozás hatásainak megfékezésére. Vélekedése szerint az elkövetkező 10-15 évben mindenképpen számolniuk kell a hasonló esetekkel.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen