hirdetés
Külföld

Új fegyvert tesztelt Észak-Korea

Kim Dzsongun észak-koreai vezető egy új, „csúcstechnológiás” taktikai fegyver sikeres tesztelését felügyelte az észak-koreai állami hírügynökség beszámolója szerint.
Phenjan Ez ebben az évben az első, fegyver teszteléséről nyilvánosságra hozott hivatalos jelentés (Készítette: Laika ac from USA - Pyongyang, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31723159)
hirdetés

A KCNA hírügynökség azt ugyan nem részletezte beszámolójában, hogy milyen típusú fegyverről van szó, annyit viszont elárult, hogy a fejlesztése hosszú időn át történt. Ez ebben az évben az első, fegyver teszteléséről nyilvánosságra hozott hivatalos jelentés.

Dél-Korea a közlése szerint már elemzi, hogy milyen típusú fegyvert tesztelt északi szomszédja, ám többen arra hívták fel a figyelmet, hogy Észak-Korea nem vállalta, hogy szüneteltetné a fegyverei fejlesztését, vagy bezárná a rakéták fejlesztésére szolgáló bázisait.

Az Egyesült Államok egy külügyminisztériumi szóvivője közölte, hogy továbbra is „biztosak abban”, hogy a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető által tett kölcsönös ígéreteket betartják majd.

„Kim Dzsongun egy újonnan kifejlesztett csúcstechnológiás taktikai fegyver tesztelését felügyelte a Nemzetvédelmi Akadémián”

– közölte a KCNA hozzátéve, hogy a fegyver tesztelése sikerrel zárult, s a vezetőt „nagy megelégedéssel” töltötte el az új fegyver.

Mindeközben a dél-koreai egyesítési minisztérium azt közölte, hogy a mostani Kim Dzsongun első – ismert – szemléje országa teszthelyszíneinek bármelyikén 2017 novembere óta. Ekkor egy Hwasong-15 típusú interkontinentális ballisztikus rakétát indítottak.

A dél-koreai minisztérium szerint ezúttal hagyományos fegyver tesztelésére kerülhetett sor, mivel a KCNA közleményében nem szerepelt a „stratégiai fegyver” kifejezés.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csökkent a szociális védelemre fordított kiadások aránya az EU-ban

Csökkent a szociális védelemre fordított kiadások aránya az EU-banTheresa May: a vezetőváltás leállíthatja a Brexit-folyamatot

Theresa May: a vezetőváltás leállíthatja a Brexit-folyamatothirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen