Külföld

Földrengés történt Új-Kaledóniánál

Többeket evakuálni kellett, miután szerdán 7,6-es erősségű földrengés történt Új-Kaledóniánál, amelynek nyomán szökőár-figyelmeztetést is kiadtak.
Új-Kaledónia A régiót legkevesebb hat utórengés is sújtotta. (Forrás: pixabay.com / Wolfgang Reindl)

A Csendes-óceáni Cunami-előrejelző Központ arra figyelmeztetett, hogy akár 1-3 méter magas hullámok is elérhetik Új-Kaledónia keleti partjait, később azonban a figyelmeztetést visszavonták.

A földrengés epicentruma megközelítőleg 10 kilométeres mélységben volt, az Új-Kaledónia keleti partjainál található Loyalty-szigetektől nagyjából 155 kilométerre délkeletre. Amennyiben a felszínhez közelebb keletkezik a földrengés, az jobbára nagyobb károkat okoz, mint a most bekövetkezett, viszonylag még ugyancsak sekély mélységű rengés.

A régiót legkevesebb hat utórengés is sújtotta, amelyek erőssége 5,6-os és 6,6-os közötti volt.

A helyi hatóságok a keleti, partközeli területeken élő embereket érintően evakuációs parancsot adtak ki. A nyugati szigeteken ugyan nem volt szükség az emberek evakuálására, ám a rendőrség szerint továbbra is ébernek kell maradniuk.

Egy helyi újságíró, Judith Rostain az AP hírügynökségnek elmondta, hogy a fővárosban – Nouméában – nem tapasztalt károkat, és úgy tudja, hogy már visszavonták a cunami veszélye miatt kiadott figyelmeztetést. A helyzet azonban elmondása szerint továbbra is bizonytalan a külső szigeteken és a keleti partoknál.

Új-Kaledónia az úgynevezett Csendes-óceáni „Tűzgyűrűn” fekszik, ahol igen gyakoriak a földrengések, illetve a vulkáni tevékenységek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen