Külföld

Mozdonynak, majd felüljárónak ütközött egy szuperexpressz Ankarában, többen meghaltak

Először frontálisan egy pályaellenőrző mozdonynak, majd egy felüljáró pillérének ütközött egy szuperexpressz csütörtök reggel Ankarában, a balesetben kilenc ember meghalt, beleértve három mozdonyvezetőt, 47-en pedig megsérültek, köztük ketten súlyosan - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
Mozdonynak, majd felüljárónak ütközött egy szuperexpressz Ankarában, többen meghaltak A gyorsvonat a Törökország középső részén fekvő Konya városba indult a nagysebességű vasúthálózat ankarai főpályaudvaráról. (Forrás: Pixabay.com/MUĞLA/TÜRKİYE)

    Vasip Sahin ankarai kormányzó elmondta: az ütközések hatására a vonat három kocsija felborult, a gyalogos-felüljáró pedig ráomlott a szerelvényre. Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter azt közölte, hogy 34 embert ápolnak kórházban.

    A szerelvényre előzetesen 206-an váltottak jegyet.

    A Török Államvasutak (TCDD) három alkalmazottját gyanúsítottként őrizetbe vette a rendőrség.

    A gyorsvonat a Törökország középső részén fekvő Konya városba indult a nagysebességű vasúthálózat ankarai főpályaudvaráról. A baleset 7,5 kilométer megtétele után, a török főváros nyugati részén található Marsandiz állomásnál történt, ahol az érintett járat a menetrend szerint nem áll meg. A nagysebességű gyorsvonatok városon belül az előírásnak megfelelően viszonylag lassan haladnak, városon kívül azonban az utazósebességük eléri az óránkénti 250 kilométert.

    A török hírtelevíziók felvételein mentőalakulatokat lehet látni a helyszínen, ahol a kisiklott vagonok a leomlott felüljáró alá szorultak.

    Az ankarai főügyészség nyomozást indított. A közlekedési minisztérium közleményében leszögezte: a szerencsétlenséget okozó pályaellenőrző mozdonynak nem lett volna szabad azonos vágányon haladnia a gyorsvonattal.

    Cahit Turhan török közlekedési miniszter később újságírókkal közölte, hogy a történtekkor a pályaellenőrző mozdony már visszatérőben volt a sínek felülvizsgálatából.

    A hatósági vizsgálat folytatódik. Az illetékesek áttanulmányozzák egyebek mellett a köztéri kamerák felvételeit, valamint a vonat úgynevezett "fekete dobozának" adatait is.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzának

Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzánakAz Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanást

Az Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanástTöbb halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak

Több halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak


KOLUMBIA,     BOGOTA,     TERRORIZMUS

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen