Külföld

Mozdonynak, majd felüljárónak ütközött egy szuperexpressz Ankarában, többen meghaltak

Először frontálisan egy pályaellenőrző mozdonynak, majd egy felüljáró pillérének ütközött egy szuperexpressz csütörtök reggel Ankarában, a balesetben kilenc ember meghalt, beleértve három mozdonyvezetőt, 47-en pedig megsérültek, köztük ketten súlyosan - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
Mozdonynak, majd felüljárónak ütközött egy szuperexpressz Ankarában, többen meghaltak A gyorsvonat a Törökország középső részén fekvő Konya városba indult a nagysebességű vasúthálózat ankarai főpályaudvaráról. (Forrás: Pixabay.com/MUĞLA/TÜRKİYE)

    Vasip Sahin ankarai kormányzó elmondta: az ütközések hatására a vonat három kocsija felborult, a gyalogos-felüljáró pedig ráomlott a szerelvényre. Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter azt közölte, hogy 34 embert ápolnak kórházban.

    A szerelvényre előzetesen 206-an váltottak jegyet.

    A Török Államvasutak (TCDD) három alkalmazottját gyanúsítottként őrizetbe vette a rendőrség.

    A gyorsvonat a Törökország középső részén fekvő Konya városba indult a nagysebességű vasúthálózat ankarai főpályaudvaráról. A baleset 7,5 kilométer megtétele után, a török főváros nyugati részén található Marsandiz állomásnál történt, ahol az érintett járat a menetrend szerint nem áll meg. A nagysebességű gyorsvonatok városon belül az előírásnak megfelelően viszonylag lassan haladnak, városon kívül azonban az utazósebességük eléri az óránkénti 250 kilométert.

    A török hírtelevíziók felvételein mentőalakulatokat lehet látni a helyszínen, ahol a kisiklott vagonok a leomlott felüljáró alá szorultak.

    Az ankarai főügyészség nyomozást indított. A közlekedési minisztérium közleményében leszögezte: a szerencsétlenséget okozó pályaellenőrző mozdonynak nem lett volna szabad azonos vágányon haladnia a gyorsvonattal.

    Cahit Turhan török közlekedési miniszter később újságírókkal közölte, hogy a történtekkor a pályaellenőrző mozdony már visszatérőben volt a sínek felülvizsgálatából.

    A hatósági vizsgálat folytatódik. Az illetékesek áttanulmányozzák egyebek mellett a köztéri kamerák felvételeit, valamint a vonat úgynevezett "fekete dobozának" adatait is.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen