Külföld

Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjét

A francia rendőrség lelőtte a férfit, aki kedden a strasbourgi adventi vásáron a több áldozatot követelő lövöldözést elkövette – közölte a francia belügyminiszter.
Rendőrség A keddi támadást követően több száz francia rendőr, valamint a biztonsági szolgálatok számos tagja kereste az elkövetőt. (Forrás: pixabay.com / Diego Fabian Parra Pabon)

A halálos lövöldözés elkövetőjét, a 29 éves Cherif Chekattet Strasbourg utcáin fedezték fel a rendőrök, akik azt követően lőtték le a férfit, hogy az lövést adott le rájuk. Az elkövetőt korábban több bűncselekmény elkövetéséért is elítélték Franciaországban és Németországban, és feltehetőleg a börtönben vált belőle radikális iszlamista.

A később a helyszínre látogató Christophe Castaner francia belügyminiszter elmondta, hogy a gyanúsítottra három rendőr figyelt fel helyi idő szerint 21 órakor Strasbourgban a Lazaret utcán, majd ahogyan megpróblták őt megközelíteni, a férfi megfordult, és lőtt. A rendőrök viszonozták a tüzet, „ártalmatlanítva” a támadót.

Emmanuel Macron francia elnök köszönetet mondott a biztonsági erőknek egy Twitter-bejegyzésében, s egyúttal megjegyezte, „teljes” a terrorizmussal szembeni elkötelezettségük.

A keddi támadást követően több száz francia rendőr, valamint a biztonsági szolgálatok számos tagja kereste az elkövetőt. Csütörtökön a Chekatt lelövését megelőző órákban nagyszabású rendőrségi művelet is indult az érintett városrészben, amely azonban akkor nem hozott sikert.

A lövöldözéssel összefüggésben öt embert vettek őrizetbe, köztük az elkövető szüleit és két fivérét is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen