Külföld

Robbanás történt Athénban

Athén központjában egy templom előtt működésbe lépett egy robbanószerkezet csütörtökön, aminek következtében egy rendőr és egy civil megsérült – számolt be róla a rendőrség és a helyi média alapján az Irish Independent.
Rendőrség Ketten sérültek meg a robbanásban - A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Diego Fabian Parra Pabon)

A támadás elkövetőjeként egyelőre egyetlen csoport vagy személy sem jelentkezett. Az érintett templom egy nagy rendőri jelenléttel őrzött városrészben található, s egy olyan kerülettel szomszédos, ahol nem ritkák az összetűzések a rendőrök és az „anarchisták” között.

A robbanás helyi idő szerint 7 óra körül történt, nem sokkal azt megelőzően, hogy misét tartottak volna ott. A sérülteket – egy rendőrt és a helyi televízió értesülése szerint a templom gondnokát – kórházba szállították, míg a területet a rendőrség lezárta. A két személy nem szenvedett életveszélyes sérülést az egészségügyi tisztviselők szerint.

Egy – meg nem nevezett – rendőr a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a megsérült rendőr egy általa furcsának vélt dobozra lett figyelmes a templom bejárata előtt. A hírügynökségnek nyilatkozó rendőr szerint a robbanás nem volt nagy erejű, kollégája a fején és a kezein sérült meg.

A rendőrség közlése szerint előzőleg nem érkezett figyelmeztetés arról, hogy bombát helyeztek el, jelenleg pedig a biztonsági kamerák felvételeit elemzik a kollégáik.

Görögországban egyébként nem ritkák a kisebb, jellemzően üzletek, valamint állami és rendőrségi épületek, vagy éppen politikusok ellen irányuló támadások, az országban ugyanis hosszú múltja van a politikai erőszaknak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen