Külföld

Öt tizenéves életét vesztette Lengyelországban egy szabadulószobában kialakult tűzben

Életét vesztette Lengyelország északi részén egy szabadulószobában öt tinédzser lány, miután az épületben tűz ütött ki – írja a BBC.
Tűzeset A tűz kialakulásának oka egyelőre nem ismert - A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / skeeze)

Az öt halálos áldozat mellett egy sérültje is van a helyi idő szerint pénteken 17 órakor Koszalin városában keletkezett tűzesetnek – egy 25 éves férfi szenvedett súlyos sérülést az eset során. Az öt halálos áldozat mindegyike tizenöt éves volt, és éppen egy barátjuk születésnapját ünnepelték, amikor a szabadulós játék helyszínére mentek.

„Osztozunk az áldozatok családjainak gyászában. A tűz délután öt órakor ütött ki Koszalin szabadulószobáinak egyikében. Öt áldozatot követelt, öt fiatal áldozatot. A családoknak pszichológiai, pszichiátriai gondozást biztosítottunk”

– idézi a város polgármestere a TVN-nek adott nyilatkozatát a CNN.

Egyelőre nem tudni, hogy miért csaptak fel a lángok, ugyanakkor Lengyelország szabadulószobáiban rendszeresek a biztonsági ellenőrzések. Az ilyen helyszíneken egyébként a játékosokat egy szobába zárják, ahonnan többféle feladvány helyes megoldásával juthatnak ki.

Az elmúlt években világszerte egyre népszerűbbé váltak a szabadulószobák, a BBC szerint például az Egyesült Királyságban több mint ezerre bővült az ilyen helyszínek száma 2018-ra az öt évvel korábbi mindössze hét darabról.

Andrzej Duda lengyel elnök a történtekkel kapcsolatosan azt mondta, hogy a tűzeset egy „megdöbbentő tragédia”. A Twitteren azt írta:

„Öt vidám lány, aki most kezdett élni, elvesztette az életét. Isten óvja a szüleiket és a szeretteiket”.

Joachim Brudziński belügyminiszter ugyancsak részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak, s egyúttal arról adott tájékoztatást, hogy a tűzoltóság vezetőjét utasította rá, hogy országszerte minden hasonló típusú helyszínen hajtsanak végre tűzbiztonsági ellenőrzéseket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen