Külföld

Gázrobbanás történt Párizsban, többen megsérültek

Frissítés: Halálos áldozatai is vannak a robbanásnak

Párizs egy üzleti központjában tűz alakult ki egy nagy erejű gázrobbanást követően, a balesetben a rendőrség szerint legkevesebb húsz személy megsérült. A tűzoltók a helyszínre érkeztek, ahol igyekeznek kordában tartani a lángokat.
Tűzoltó A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / skeeze)

A francia főváros kilencedik kerületében, a Trévise úton történt incidens során több autó és épület is megrongálódott. A rendőrség szerint feltehetőleg gázszivárgás vezetett a délelőtt kilenc óra körül, egy pékségben történt robbanáshoz.

A hatóságok mindenkit arra kértek, hogy egyelőre maradjanak távol az érintett környéktől, ezzel is elősegítve a sürgősségi szolgálatok számára, hogy oda juthassanak.

A robbanás során több autó egészen megrongálódott, valamint a környező üzletek épületének törmelékei szinte teljesen beborították az utcát is a pékség közelében. Többen megdöbbenve figyelték a környéken a nagy erejű robbanás okozta pusztítást.

Christophe Castaner belügyminiszter a helyszínre látogatva közölte, hogy a helyzetet immár sikerült kezelniük.

Franciaország több városában, így Párizsban is újabb kormányellenes tüntetésekre készültek a „sárgamellényesek”, s emiatt előreláthatóan szombaton mintegy 80 ezer rendőr lesz szolgálatban. A robbanás ugyanakkor az eddigi információk szerint nem áll összefüggésben a demonstrációkkal.

A Le Parisien beszámolója szerint a robbanás nem a pékség nyitvatartási idejében történt, s azt megelőzően már értesítették a tűzoltókat a gázszivárgásról. Így aztán ők már úton voltak a helyszínre, amikor a robbanás történt.

Úgy tudni, a húsz sérült közül többen tűzoltók voltak, s összesen a robbanás következtében kilenc ember szenvedett súlyos sérülést. A közelben helikopterek is leszálltak, hogy a megsebesült személyek kimenekítésében részt vehessenek velük.

A helyszíni beszámolók szerint több épület ablakai is kitörtek a robbanás erejétől, és a nagy erejű detonáció egy színház épületében is kárt tett.

Frissítés: Halálos áldozatai is vannak a robbanásnak

A robbanás következtében a francia belügyminisztérium szerint négy ember, köztük két civil életét vesztette. A másik két áldozat tűzoltó volt. Az újabb információk szerint a sérültek száma eléri a harminchetet, s tíz személy súlyos sérülést szenvedett.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzának

Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzánakAz Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanást

Az Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanástTöbb halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak

Több halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak


KOLUMBIA,     BOGOTA,     TERRORIZMUS

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen