Külföld

Megkéseltek egy polgármestert Lengyelországban egy jótékonysági eseményen

Lengyelországban súlyosan megsérült egy késelés során Gdańsk polgármestere. Az ötvenhárom éves Pawel Adamowicz súlyos sérülésekkel került a kórházba, miután az ország egyik legjelentősebb jótékonysági eseményén a színpadon megtámadták őt.
Rendőrség Egy 27 éves, korábban büntetett előéletű személyt fogtak el a késeléssel összefüggésben (Forrás: pixabay.com / Diego Fabian Parra Pabon)

A megtámadott polgármester egy öt órás műtétet követően is válságos állapotban van. Idő közben a huszonhét éves, korábban már büntetett gyanúsítottat őrizetbe vették. A támadó a bűncselekmény elkövetésekor azt kiabálta, hogy az előző kormány idején – amikor is az érintett polgármester újraválasztását támogató párt kormánypárt volt – tévesen ítélték börtönre őt.

Amint arról Dr. Tomasz Stefaniak, egy helyi kórház egészségügyi igazgatója hétfőn reggel beszámolt, Pawel Adamowicz igen súlyos hasi sérüléseket szenvedett a támadás során. Egy öt órás műtétnek is alá kellett vetni őt, amelynek során negyvenegy egységnyi vért kapott.

„Továbbra is nagyon, nagyon súlyos az állapota. Az elkövetkező órák döntőek lesznek”

– fogalmazott az egészségügyi szakember a polgármester állapotával kapcsolatosan.

Az eset egy évről-évre megrendezésre kerülő jótékony célú rendezvényen történt, amelyen több száz ember vett részt.

A televíziók felvételein az elkövető is látható, aki az eset során azt kiáltotta, hogy „Adamowicz halott”. A huszonhét éves férfit csak nemrég engedték ki a börtönből, ahol állítása szerint kínzásnak vetették őt alá.

Noha ezt hivatalosan nem erősítették meg, a lengyel sajtó előzőleg azt írta, hogy az elkövetőnek bejárása volt a színpadra egy sajtókártyával.

Andrzej Duda lengyel elnök elmondta, hogy arról kapott tájékoztatást, hogy a sérült polgármestert az orvosoknak sikerült újraéleszteniük. Mint fogalmazott, van ugyan remény, ám rendkívül bonyodalmas Adamowicz állapota. Egyúttal arra hívta fel az embereket, hogy imádkozzanak a sérült polgármesterért.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen