Külföld

Megtalálták a kútba esett spanyol kisfiú holttestét

Megtalálták Spanyolországban annak a kétéves kisfiúnak a holttestét, aki egy kútba esett az ország déli részén található Málaga városánál.
Mentőhelikopter A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Hans Braxmeier)

A Julen nevű kisfiú egy szűk, ám több mint száz méter mély kútba zuhant egy családi kirándulás során január tizenharmadikán.

A gyermek megmentésével specialistákból álló csoportok próbálkoztak a nap jóformán minden percében, ám sajnos már nem tudták megmenteni a fiú életét, akinek holttestét vasárnap kora reggel találták meg.

Alfonso Rodriguez Gomez de Celis, Andalúzia kormányzatának képviselője elmondta, hogy a mentő csoportok helyi idő szerint 1 óra 25 perckor érték el a kútnak azt a területét, ahol a kisfiút keresték, ám sajnálatos módon a gyermeknek már csak a holttestét találták meg.

A baleset még egy vasárnapi családi kiránduláson történt Totalán település közelében egy hegyvidéki ültetvény környékén.

A pusztán 25 centiméter átmérőjű kút nyílását feltehetőleg annak ellenére is szabadon hagyták, hogy az üzletember, aki eredetileg fúratta azt nagyjából egy hónapja, azt állította, hogy lezárta a nyílást. A hasonló kis kutakat egyébként rendszerint a víz vagy olaj kinyerése érdekébe fúrják.

A mentő személyzet beszámolója szerint a törmelék között talált emberi hajból származó DNS-mintát összehasonlították azzal, amelyet a fiú kulacsán találtak, valamint a családtagjai DNS-mintájával is, és egyezést találtak.

Korábban egy kis csomagnyi édességet is lejuttattak a kútba egy kamerával együtt, ám 73 méternél a kamera törmelékbe ütközött. A művelet során voltaképpen semmiféle biztató jelet nem tapasztaltak a mentésen dolgozók.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen