Kultúra

Harry Potter továbbra is nagy népszerűségnek örvend

Bekövetkezik amire rajongók milliói vártak az utolsó könyv, illetve film befejezése óta. 2016-ban megérkezik a népszerű varázslófiú kalandjainak előzménye, és amire talán még többen várnak a folytatása is.
Érkezik a várva várt folytatás Érkezik a várva várt folytatás (Forrás: Playbuzz.com)

Azt hiszem bátran ki lehet jelenteni, hogy J. K Rowling megalkotott egy olyan fantázia világot, ami emberek millióit ejti rabul. Legyen szó gyermekekről, tinikről, felnőttekről, idősekről, ez a történet nem ismer korhatárt. Elég egyszer felütni az egyik kötetet, beleolvasni pár oldalt, vagy belekukkantani az egyik belőle készült filmbe, nincs olyan ember, akit ne varázsolna el ez a világ.

A legendás állatok és megfigyelésük című könyvből egy mozis trilógia fog készülni. Az egész kötetet próbálták olyan stílusban összeállítani, mintha csak Harry jól ismert tankönyve lenne, a Szörnyek szörnyű könyve. A történet egy tankönyvíróról szól, aki azáltal, hogy anyagot gyűjt írásához, rengeteg kalandba keveredik. Mindez 70 évvel Harry előtt játszódik.

Ami talán sokaknak még ennél is érdekesebb, hogy nemsokára bemutatják, mi történt 19 évvel Voldemort legyőzése után. Ezúttal azonban nem könyv formájában, hanem színdarabként, aminek a címe Harry Potter és az elátkozott gyermek. Harry már felnőtt, 3 gyermekes apuka, és valóra vált az álma, miszerint aurorként dolgozik. Kissé túlhajszolt, ugyanúgy része van veszélyes kalandokban, mint ahogyan megküzd minden nap az aktakukacokkal. Középső gyermeke pedig Albus, most kezdi meg első tanévét a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskolában. Apjához hasonlóan rengeteg kalandba keveredik, ám egy nemkívánatos titokba is úgy beleártja magát, hogy apja segítségére lesz szüksége. A felnőtt Harryt a filmből jól ismert színész Daniel Radcliffe fogja játszani, immár 36 évesen.

Harry PotterA Legendás állatok és megfigyelésük című könyv (Forrás: Imgkid.com)

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen