hirdetés
Kultúra

A Rockmaraton is elkezdte csepegtetni az infókat

Három külföldi fellépő jelenléte már biztos a Dunaújváros melletti, Szalki-szigeten megrendezésre kerülő Rockmaratonnak.
rockmaraton Rockmaraton (Forrás: Rockerek.hu)
hirdetés

Nem rég adtunk hírt a VOLT fesztivál jövő évi első fellépőiről, most pedig következzen a jól zúzósabb zenei beállítottságú 2016-os Rockmaratonnak az eddig bejelentett fellépői!

2016. július 16-án, szombaton a finn power metal úttörői, a Sonata Arctica fogja bevenni a nagyszínpadot. Az együttes 1996-ban alakult, ám első nagylemezükre egészen 1999-ig várni kellett: ez volt az Ecliptica. Népszerűségek fokozatosan nőtt és sikerük azóta is töretlen. Legutóbb egy éve adtak ki új lemezt, a Pariah's Child-ot. Itthon kifejezetten szereti őket a hazai közönség, rendszeresen fel is lépnek nálunk.

Ugyanezen a napon lesz majd látható a holland szimfonikus metalt játszó együttes, az Epica is. Ők 2002-ben alakultak és szintén 2014-ben adtak ki új albumot, a The Quantum Enigma-t. Sikereiket mi sem jelzi jobban, hogy legutóbbi turnéjukon a szintén nagy névnek számító Dragonforce volt az előzenekar. Ezzel a formációval itthon meg tudták tölteni januárban a PeCsát is.

EpicaA holland Epica, mint a legfrissebb név (Forrás: Metalrevolution.net)

Azért a keményebb muzsika kedvelői is örülhetnek, mert 2016.07.11-én a lengyel black-death prominens képviselői, a Behemoth fog fellépni. Ők már kifejezetten "öregnek" számítanak, hiszen alakulásuk 1991-re tehető. Minden másban viszont csak ismételni tudom magamat: ők is egy éve adtak ki új albumot, a The Satanist névre hallgatót, és persze a mai napig népszerűek Magyarországon is.

A fesztivál egyébként rendhagyó módon idén 10 napos lesz: 2016. július 8 és 17 között kerül megrendezésre  a Dunaújváros melletti, Szalki-szigeten, ott, ahol már tavaly is megrendezésre került a több évnyi Malomvölgyes helyszínt felváltva.

A szervezők a hivatalos Facebook-oldalukon folyamatosan jelentik be az újabb és újabb neveket, összesen 150 külföldi és hazai zenekar részvételére számítanak.

Jegyeket majd csak decembertől lehet majd vásárolni.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Az AWS nyerte A Dal-t a Viszlát nyár című számmal

Az AWS nyerte A Dal-t a Viszlát nyár című számmal


AWS,     A DAL,     VISZLÁT NYÁR

Meghalt Tahi Tóth László

Meghalt Tahi Tóth Lászlóhirdetés
hirdetés
hirdetés
Az AWS nyerte a Dal második elődöntőjét

Az AWS nyerte a Dal második elődöntőjét


AWS,     SHOWMŰSOR,     A DAL 2018

Százötven év több mint kétszáz alkotása a BÁV grafikai aukcióján

Százötven év több mint kétszáz alkotása a BÁV grafikai aukcióján


MŰALKOTÁS,     BÁV,     ÁRVERÉS

hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen