Kultúra

Tökéletes előzetes egy tökéletes napnak

Egy hónap múlva a hazai mozikban is láthatjuk Tim Robins és Benicio Del Toro drámai útját a Balkánon.
egy tökéletes nap A film promó képe (Forrás: Filmfesthamburg.de)

Mambrú (az Oscar-díjas Benicio Del Toro - 21 gramm, Farkasember) egy segélyszervezet munkatársait navigálja a Balkán egyik háborús zónáján keresztül. 1995-öt írunk, a koszovói háború idején vagyunk. Útközben az egyik faluban egy kútba dobott holttestet találnak, az elkövetőek ugyanis így akarják megmérgezni az ivóvíz készletet. A csoport megpróbálja kihúzni, de engedélyekre van szükségük, így nem csak a szokásos nehézségekkel, hanem a bürokráciával is számolniuk kell. Mi több, rajtuk kívül még olyanok is akadnak, akik nyerészkedni akarnak a háborún, ráadásul a helyiek is eléggé bizalmatlanok velük, idegenekkel szemben.

A történet és az IMDb szerint ez egy kőkemény dráma, de az előzetes láttán inkább dramedy, legalábbis abban két jól eltalált poént is felfedeztem. Az is lehet, hogy ez csak a szintén Oscar-díjas Tim Robbins érdeme, aki anno még a néhol kifejezetten kegyetlen A remény rabjaiba is tudott némi humort csempészni. A női főszereplő az ukrán szépség (nem, az, hanem a másik) Olga Kurylenko lesz, aki a Max Payne és a Hitman után egyre inkább kezd rátalálni a komolyabb filmekre: Feledés, Akihez beszél a Föld stb. 

Az Egy tökéletes napot (A Perfect Day) a spanyol Fernando León de Aranoa (Amador, Utcalányok, Napfényes hétfők) írta és rendezte.

Magyarországi premierje január 26-án lesz, 12-es korhatáros besorolást kapott.

Itt pedig meg lehet tekinteni a magyar feliratos előzetest:Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen