hirdetés
Kultúra

Szoborpark a víz alatt

Igazi különlegességet láthatnak azok, akik ellátogatnak a Kanári-szigetekre és úgy döntenek, hogy lemerülnek a víz alá. Márciustól ugyanis egy olyan múzeum nyílik majd Lanzarote közelében, amely a tenger fenekén található.
Szobor Csodás látványt nyújt a víz alatti szoborpark (Forrás: Underwatersculpture.com)
hirdetés

Egy neves brit szobrász, Jason DeCaires Taylor úgy döntött, hogy a Bahamák és Mexikó után, a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarotén is megnyitja víz alatti szoborparkját. A művek nagyon különlegesek. Olyan élethelyzeteket ábrázolnak, amelyek a mindennapokban történnek meg.

Az életnagyságú szobrokat egy speciális cementfajtából készíti DeCaires. Így az elkészült alkotások akár háromszáz évig is jó formában lesznek, nem teszi tönkre őket a sós víz, illetve a környezet sem szennyeződik általuk.

Ahogy telik az idő, a művek egyre inkább beleolvadnak az őket körülvevő környezetbe. Benövik őket a víz alatti növények és a korallok. Igazán rendkívüli látványt nyújtanak majd a lemerülőknek.

Szobor"A bankár" (Forrás: Underwatersculpture.com)

Szobor"A kertész" (Forrás: Underwatersculpture.com)

Szobor"Anthropocene" (Forrás: Underwatersculpture.com)

Szobor"Tehetetlenség" (Forrás: Underwatersculpture.com)

Amennyiben minden a terv szerint halad, az egész szoborpark 2017-re készülhet el teljes valójában. Ekkora négyszáz alkotás kerülhet a víz alá, körülbelül 2500 négyzetméterre, 12-15 méteres mélységbe.

A Kanári-szigetek turizmusért felelős tanácsosa, María Teresa Lorenzo egy sajtótájékoztató keretein belül beszélt a különleges múzeumról. Elmondta, hogy szerinte nagy sikere lesz a látványosságnak, hiszen itt egyesül a kultúra, a sport és a turizmus is.

SzoborA szobrok idővel egybeolvadnak a víz alatti élővilággal (Forrás: Underwatersculpture.com)

DeCaires egyébként többek között már Mexikóban, Cancunban is nyitott egy ehhez hasonló múzeumot még 2009-ben. Ott ötszáz alkotás kapott helyett a tengeri mélységben és világszerte évente 750 000 turista látogat el, hogy megcsodálhassa a nem mindennapi látványt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elhunyt Clint Walker amerikai westernsztár

Elhunyt Clint Walker amerikai westernsztár


CLINT WALKER,     FILM,     GYÁSZ

hirdetés
Meghalt Philip Roth író

Meghalt Philip Roth író


PHILIP ROTH,     IRODALOM,     GYÁSZ

Emlékpadot avattak Fábián Juli tiszteletére

Emlékpadot avattak Fábián Juli tiszteletéreA Szentlélek eljövetelét ünneplik pünkösd vasárnap a keresztények

A Szentlélek eljövetelét ünneplik pünkösd vasárnap a keresztényekhirdetés
hirdetés
Pénteken kezdődik Balatonfüreden a hal- és borünnep

Pénteken kezdődik Balatonfüreden a hal- és borünnepMeghalt Tom Wolfe író, újságíró

Meghalt Tom Wolfe író, újságíróhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen