Kultúra

A Könyvtárlat fókuszában a TEST

Az Országos Széchényi Könyvtár egy igazán érdekes programsorozattal készül nekünk a 2016/2017-es évadban. A fókuszban ezúttal az emberi test áll, amely segítségével olyan művelődés- és irodalomtörténeti kuriózumokat is megismerhetünk, amelyekkel egyébként elég nehézkesen találkoznánk.
A test Fókuszban: a TEST (Forrás: Bioterra.blogspot.com)

Az emberi test egy rendkívül bonyolult rendszer szerint működik, emellett a legtöbb szerepet kapja abban, hogy kifejezzük magunkat. Ám az önkifejezés nem megy könnyen. Külsőnket és belsőnket sokszor az aktuális elvárások szerint alakítjuk. Ám abban az esetben, ha nem állunk békében testünkkel, boldogtalanok lehetünk.

Plakát

Az Országos Széchényi Könyvtár legújabb programsorozata rendkívül érdekesnek tűnik, hiszen a középpontjában az emberi test áll. Az előadások segítségével pedig egy merőben új "szempontrendszert" ismerhetünk meg közelebbről. Olyan különlegességekről is szó lesz, amelyekről egyébként lehet, hogy nem sokat, vagy egyáltalán nem is hallunk. Ilyenek például "az agyunk alkalmazkodóképességéről alkotott képzetek vagy a testnormák változásai a művészettörténetben".

Az előadások 50 percesek lesznek, és "számos közreműködő, ill. rövid művészeti produkciót is tartalmaznak". Emellett az előadóktól kérdezni is lehet majd természetesen.

A programok pontos időpontjaiért, illetve a bővebb tájékoztatóért érdemes felkeresni a könyvtár hivatalos weboldalát.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen