Kultúra

Egy időre elhallgathat a Class FM

A Médiatanács azért ennek elkerülésére törekszik.
rádióhallgatás A kép illusztráció (Forrás: Pastreunited.com)

A hatáályos jogszabály alapján esélytelennek tűnik, hogy november 19-ig, azaz ameddig a Class FM használhatja a frekvenciáját, nyertest hirdessenek azon a pályázaton, amelynek az előkészítése nemrég kezdődött el - írja a Világgazdaság. Ennek következtében a népszerű kereskedelmi rádió egy pár hétre elnémulhat. A Médiatanács ugyanakkor szeretné elérni, hogy a pályázati eljárás minél rövidebb idő alatt lefolyjon.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság(NMHH) a lap megkeresésére közölte, hogy a Médiatanács augusztus 1-én kérte fel az NMHH-t a frekvenciaterv kidolgozására, nemrég pedig elkezdődött az új pályázat előkészítése. Az Médatanács ezért várhatóan néhány héten belül napirendre veszi a frekvenciaterv véglegesítését és a pályázati felhívás tervezetét. Ugyanakkora médiatörvényben előírt ütemezés alapján legkésőbb október elejéig kell csak ténylegesen döntenie.

A pályázati felhívás tervezete az elfogadást követően nyilvánosságra kerül, és a közzétételtől számított legalább 20, legfeljebb 30 nap múlva az NMHH Hivatala nyilvános közmeghallgatást tart, amire akár már október elején sor kerülhet. A közmeghallgatást követően a Médiatanács 45 napon belül dönt a pályázattervezet véglegesítéséről, de még egy gyors elbírálás esetén is a pályázati ajánlatok benyújtására akkor is hatvan napot nyitva kell hagynia a médiatörvény alapján. A Class FM-nek viszont nincs lehetősége arra, hogy ideiglenes szerződést kössön a Médiatanáccsal, mert arra csak helyi médiaszolgáltatás esetében vagy szerződésmegújítás után van csak mód.

Ennek fényében szinte kizárt, hogy november 20-án a Class FM ugyanúgy folytathassa a műsorszolgáltatását, vagy akár az, hogy egy teljesen új frekvencia tulajdonos szólaljon meg a 103,3-on. Az elhallgatás azonban nemcsak a rádiót fogja kellemetlenül érinteni, hanem az NMHH kasszáját is, hiszen így kiesik a médiaszolgáltatási díj egy része.

A Class FM-et egyébként korábban sokáig a Simicska Lajos érdekkörbe sorolt Advenio Zrt. üzemeltette, de pár hónappal ezelőtt eladták Michael McNutt amerikai befektetőnek és köreinek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen