Kultúra

Hajdú Péter az ATV-hez megy

Pontosabban visszamegy. Volt az a pénz, amire nem tudott nemet mondani.
Hajdú Péter Hajdú Péter (Forrás: Rcnews.hu)

Ahogyan arról már a hónap elején beszámoltunk, a közismert műsorvezető és producer, Hajdú Péter nemcsak a feleségét, Sarka Katát veszítheti el, de a munkáját isA TV2 ugyanis elkaszálta a Showtime c. talkshowt, mivel a társaságnál sokallták a költségeket és elégedetlenek voltak a tavaszi szezonban futott műsor teljesítményével is.

Most viszont az derült ki, hogy maga Hajdú előzte meg a bajt azzal, hogy szerződést bontott a csatornával. Tehette meg mindezt teljes magabiztossággal, mivel a műsorvezető újraéleszti régi sikerműsorát, a Frizbit, még hozzá a program eredeti "szülőhelyén", az ATV-n. Az ATV ugyanis már hónapok óta csalogatja a szakembert. A váltás olyannyira biztos, hogy már promója is van a régi-új Esti Frizbinek:

A hírt maga Hajdú erősítette meg a Blikk megkeresésére. A lap kérdésére elmondta, hogy a TV2-vel sem szakította meg a kapcsolatot, ahogy fogalmazott:

"Továbbra is hű nézője maradok a csatornának, képernyőn azonban nem leszek. Bár a ShowTime hozta a megszabott nézettséget, és szívesen folytattam volna, a TV2 mégsem hosszabbította meg a szerződést, amihez joga van."

Az viszont már ezek szerint nem került szóba, hogy mi lesz Hajdú gyártócégével, a Frizbi Entertainment Kft.-vel, amely tavaly 1,8 mil­liárd forintos forgalmat bonyolított. Ha valóban csupán annyi lesz a kapcsolata a TV2-vel, hogy lelkes nézője lesz, akkor vélhetően a cégét is viszi magával. (Amúgy se valószínű, hogy a szerződésbontás miatt a csatorna ne neheztelne rá.)

A feltámasztott Frizbi egyébként Hajdú elmondása alapján továbbra is kerülni fogja a politikai interjúkat, mivel a műsorvezető szerint számára csak a szórakoztatás a lényeg. Annak ellenére sem, hogy korábban vendége volt Orbán Viktor és Medgyessy Péter is. 

A csatornaváltás mögött természetesen nemcsak nosztalgia és a saját műsor ígérete húzódik meg, hanem a csúcsgázsi is. Ezt az értesülést megerősítette a lapnak a csatorna hírigazgatója, Németh S. Szilárd, is, aki ugyan pontos összeget természetesen nem árult el, csupán annyit, hogy rekordösszeget fizetnek Hajdúnak. Továbbá maga a műsor is havi több millió forintba fog kerülni az ATV-nek, amihez persze hozzájárul a reklámozás költsége is. Németh azt is elmondta, hogy ők is biztosra mentek a személyét illetően, mivel állítása szerint Hajdú műsorai a legkedveltebbek a csatornán, még a NÉVshowR ismétléseit is sokan nézik.

És hogy Hajdú hogyan emészti meg azt, hogy ezentúl egy jóval kevésbé nézettebb adónál kell majd helytállnia? Meglehetősen sajátosan:

"Ha valaki szereti a labdarúgást, és tud is focizni, annak mindegy, hogy hol rúgja a bőrt. Nagyobb elismerés a Bundesligában játszani, de aki szeret a csapatával pályára lépni, annak mindegy, milyen színekben teszi, és ugyanúgy örül a gólnak."

Hajdú karrierje 2001 őszén indult az MTV-n a NÉVshowR-ral, amit Dömsödi Gáborral vezetett, és amelynek még producere is ő volt, ám 2005-ben vitába keveredett a köztévé akkori vezetésével, és ekkor került műsora az ATV-re. Az elmúlt jó pár évet azonban már a TV2-nél töltötte.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen