hirdetés
Kultúra

Erdélyi Művészek Hete a fővárosban

Idén ismét megrendezésre kerül az az egyedülálló rendezvénysorozat, amely által közelebbről is megismerkedhetünk a modern erdélyi kultúra színes világával, és amelyen számos nemzetközileg elismert művésszel találkozhatunk majd.
Erdélyi Művészek Hete Erdélyi Művészek Hete
hirdetés

Megrendezésre kerül: október 8-16.

Az Erdélyi Művészek Hete szerencsére ebben az évben is létrejön a Transilvanum Alapítvány jóvoltából. A szervezők célja ezzel a különleges programmal az, hogy minél sokrétűbb körben megismertessék az erdélyi modern kultúrát.

Az esemény fővédnöke Őexcellenciája Habsburg György lesz, aki egyben meg is nyitja majd az Erdélyi Művészek Hetét. Erre a Magyar Tudományos Akadémia Kodály termében kerül sor.

A rendezvény részletes programja a következőképpen alakul:

Október 8-án, a programsorozat első rendezvénye igazi zenei kuriózumot kínál a Marczibányi Téri Művelődési Központ színházteremében. A Franciaországban élő zongoraművész Horváth Izabella és a Svájcban élő Uzdi Andrea hegedűművész először lép együtt színpadra. Az este során fellép a Transilvanum Mecénás Program első támogatottja, a szatmárnémeti születésű 10 éves zongorista tehetség, Struczuj Evelin Zsuzsa, majd a programot a kolozsvári Octavian Stroia Balett és Színművészeti Líceum növendékeinek páratlan balett előadása zárja.

A jegyvásárlás ezen az oldalon érhető el. 

Az esemény további részleteit itt találja. 

PlakátVilághírű klasszikusok

A Duna Palota ad otthont a rendezvénysorozat egyik legszínesebb programjának október 14-én. Az alkotás csodája című estén a közönség megismerheti a modern erdélyi kézműveseket, akik nemcsak hazájukban, de nemzetközileg is elismert művészi mesterei szakmájuknak. Demeter Krisztina alkotóművész a nemezelés legújabb technikáiba avatja be a résztvevőket, Elekes Attila André bemutatja a Transilvanum ihlette bélyeg-különlegességét, miközben e miniatűr műalkotások készítésébe kapunk betekintést. Kovács Attila cipőtervező- és készítő pedig arról mesél, hogyan születnek a keze alatt azok a díjnyertes, nem ritkán béka-, rája- és krokodilbőr cipőmodellek, amelyeket Venezuelától Bécsig számtalan híresség is hord.

A jegyvásárlás ezen az oldalon érhető el. 

Az esemény további részleteit itt találja.

PlakátAz alkotás csodája

Mindenkinek vannak történetei. Néhányan azonban kivételes tehetséggel mesélik el mások történeteit is. Október 16-án, az Erdélyi Művészek Hete záró eseményén a Mikroszínpadon olyan történetmesélőket ismerhetnek meg, akik sokat tettek és tesznek azért, hogy Erdély történetei tovább éljenek. Nagy Elek, édesapjáról, Méhes Györgyről mesél és bemutatja az Öcsi naplója című vidám családregényét. Beszélgetőtársa Szőcs Géza Kossuth-díjas és József Attila-díjas erdélyi magyar költő lesz. A műből részleteket olvas fel Nagy Koppány Zsolt író, valamint Ilyés Szabó Anna előadóművész és Kiss Ernő Zsolt, a Madách Színház színművésze. Az írott történetek után kerámiába foglalt történeteket mesél el Józsa Judit szobrászművész, a Magyar Kultúra Lovagja. A kerámiaművész az erdélyi nagyasszonyok történetét mondja el és rendhagyó tárlatvezetést tart, melynek során az est házigazdájával, Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművésszel beszélgetnek Erdélyről, hazáról, művészetről.

A jegyvásárlás ezen az oldalon érhető el. 

Az esemény további részleteit itt találja. 

PlakátErdélyi történetmesélőkHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze

Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művészeA 15. Anilogue vendége lesz a DreamWorks Animation nemzetközi igazgatója is

A 15. Anilogue vendége lesz a DreamWorks Animation nemzetközi igazgatója is


ANILOGUE,     ANIMÁCIÓ,     FILM

hirdetés
A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon

A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon


SOPRON,     LIMP BIZKIT,     ÁKOS

Télen is tart a balatoni programszezon

Télen is tart a balatoni programszezon


BALATON,     PROGRAMAJÁNLÓ,     TÉL

hirdetés
hirdetés
Súlyos fejműtéten esett át Jirí Menzel

Súlyos fejműtéten esett át Jirí Menzel


JIRÍ MENZEL,     MŰTÉT,     RENDEZŐ

Meghalt David Cassidy amerikai színész, énekes

Meghalt David Cassidy amerikai színész, énekesÁtadták a Moszkva sétányt Budapesten

Átadták a Moszkva sétányt Budapestenhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen