hirdetés
Kultúra

„Szép város…” Siófok!

Ha hétvége, akkor Siófok – hallhatjuk egyre többször. Nem véletlenül: október végén ezúttal az operettbarátokat várja izgalmas kínálat a Balaton partján. Siófok ugyanis kilencedik alkalommal emlékezik a róla elnevezett fesztivállal hírneves szülöttére, Kálmán Imrére.
Kálmán Imre Kálmán Imre szobra Budapesten (Forrás: Hevizguide.tourister.ru)
hirdetés

Tudja Ön, hogy mikor született Kálmán Imre? Október 24-én, azon a napon, amikor elkezdődött a rá emlékező egyhetes operettfesztivál szülővárosában, Siófokon!

„A barométer esőre áll”

A legvidámabb zenei műfaj mesterére persze nem lehet akárhogyan emlékezni. Azaz természetesen lehet, de nem érdemes, hiszen az operett a jókedvről és a vidámságról kell, hogy szóljon. Amire pedig mindenkinek szükséges van, különösképp a szürkülő-sötétedő őszi hónapokban, így egy okkal több elkezdeni szervezni egy siófoki hétvégét!

„Kivilágos virradatig!”

A több helyszín közül válogathatnak az operett iránt rajongók. A Fő téren található, Kálmán Imre nevét viselő városi művelődési házban, a róla elnevezett emlékházban, valamint a könyvtárban is számos érdekes program várja a látogatókat. Lesz jelmezkiállítás az operettszínpadok színpompás kellékeiből, gyermek operett, előadás, filmvetítés, kiállítás, esténként pedig természetesen muzsika. A csúcspont a gálaműsor szombat este, amely az Operettszínház legjobbjait varázsolja a Balaton-parti városba nagyzenekarral, lendületes tánckarral és olyan sztárokkal, mint Pitti Katalin, Szász Kati, Birinyi Mónika és Bálint Csaba.

„Jöjj hát mért haboznál?”

Az operett csak a nyugdíjasok zenéje lenne? Súlyos tévhit. Kálmán Imre slágereit minden korosztály dúdolgatja, New Yorktól Moszkváig, a világ minden pontján. A népszerűségük itthon is töretlen, amint azt a telt házas előadások sora is bizonyítja. A Siófokra készülőknek is érdemes időben tervezni, hiszen a jegyek száma korlátozott!

A belépőjegyek elővételben már kaphatók a siófoki Kálmán Imre Művelődési Központban.

A Kálmán Imre Emléknapok részletes programja ezen a linken elérhető.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Támadja az izraeli kulturális miniszter az Oscar-díjra nevezendő filmet

Támadja az izraeli kulturális miniszter az Oscar-díjra nevezendő filmet


IZRAEL,     OSCAR-DÍJ,     MIRI REGEV

hirdetés
Megkezdődött a szarvasbőgés a somogyi erdőkben

Megkezdődött a szarvasbőgés a somogyi erdőkbenSzobrot állítottak Mihail Kalasnyikovnak Moszkvában

Szobrot állítottak Mihail Kalasnyikovnak MoszkvábanMegjelent a Tomb Raider első posztere

Megjelent a Tomb Raider első poszterehirdetés
hirdetés
A kaposvári lett Európa legszebb főtere

A kaposvári lett Európa legszebb főtereMegkezdődött a 10. Nemzeti Vágta

Megkezdődött a 10. Nemzeti VágtaMeghalt Harry Dean Stanton

Meghalt Harry Dean Stantonhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen