hirdetés
Kultúra

„Szép város…” Siófok!

Ha hétvége, akkor Siófok – hallhatjuk egyre többször. Nem véletlenül: október végén ezúttal az operettbarátokat várja izgalmas kínálat a Balaton partján. Siófok ugyanis kilencedik alkalommal emlékezik a róla elnevezett fesztivállal hírneves szülöttére, Kálmán Imrére.
Kálmán Imre Kálmán Imre szobra Budapesten (Forrás: Hevizguide.tourister.ru)
hirdetés

Tudja Ön, hogy mikor született Kálmán Imre? Október 24-én, azon a napon, amikor elkezdődött a rá emlékező egyhetes operettfesztivál szülővárosában, Siófokon!

„A barométer esőre áll”

A legvidámabb zenei műfaj mesterére persze nem lehet akárhogyan emlékezni. Azaz természetesen lehet, de nem érdemes, hiszen az operett a jókedvről és a vidámságról kell, hogy szóljon. Amire pedig mindenkinek szükséges van, különösképp a szürkülő-sötétedő őszi hónapokban, így egy okkal több elkezdeni szervezni egy siófoki hétvégét!

„Kivilágos virradatig!”

A több helyszín közül válogathatnak az operett iránt rajongók. A Fő téren található, Kálmán Imre nevét viselő városi művelődési házban, a róla elnevezett emlékházban, valamint a könyvtárban is számos érdekes program várja a látogatókat. Lesz jelmezkiállítás az operettszínpadok színpompás kellékeiből, gyermek operett, előadás, filmvetítés, kiállítás, esténként pedig természetesen muzsika. A csúcspont a gálaműsor szombat este, amely az Operettszínház legjobbjait varázsolja a Balaton-parti városba nagyzenekarral, lendületes tánckarral és olyan sztárokkal, mint Pitti Katalin, Szász Kati, Birinyi Mónika és Bálint Csaba.

„Jöjj hát mért haboznál?”

Az operett csak a nyugdíjasok zenéje lenne? Súlyos tévhit. Kálmán Imre slágereit minden korosztály dúdolgatja, New Yorktól Moszkváig, a világ minden pontján. A népszerűségük itthon is töretlen, amint azt a telt házas előadások sora is bizonyítja. A Siófokra készülőknek is érdemes időben tervezni, hiszen a jegyek száma korlátozott!

A belépőjegyek elővételben már kaphatók a siófoki Kálmán Imre Művelődési Központban.

A Kálmán Imre Emléknapok részletes programja ezen a linken elérhető.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Bubi lett az év szava 2017-ben

A Bubi lett az év szava 2017-benMegkezdődött az idei Múzeumok éjszakája

Megkezdődött az idei Múzeumok éjszakájahirdetés
Ismét lesz Woodstock az Ugaron fesztivál Ópusztaszeren

Ismét lesz Woodstock az Ugaron fesztivál ÓpusztaszerenA Scooter is fellép az idei debreceni Campus Fesztiválon

A Scooter is fellép az idei debreceni Campus FesztiválonMa van a Múzeumok éjszakája

Ma van a Múzeumok éjszakájahirdetés
hirdetés
Szeptemberben jön McCartney új albuma, az Egypt Station

Szeptemberben jön McCartney új albuma, az Egypt StationElhunyt Kányádi Sándor

Elhunyt Kányádi Sándor


IRODALOM,     KÖLTÖ,     GYÁSZ

loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen