hirdetés
Kultúra

„Szép város…” Siófok!

Ha hétvége, akkor Siófok – hallhatjuk egyre többször. Nem véletlenül: október végén ezúttal az operettbarátokat várja izgalmas kínálat a Balaton partján. Siófok ugyanis kilencedik alkalommal emlékezik a róla elnevezett fesztivállal hírneves szülöttére, Kálmán Imrére.
Kálmán Imre Kálmán Imre szobra Budapesten (Forrás: Hevizguide.tourister.ru)
hirdetés

Tudja Ön, hogy mikor született Kálmán Imre? Október 24-én, azon a napon, amikor elkezdődött a rá emlékező egyhetes operettfesztivál szülővárosában, Siófokon!

„A barométer esőre áll”

A legvidámabb zenei műfaj mesterére persze nem lehet akárhogyan emlékezni. Azaz természetesen lehet, de nem érdemes, hiszen az operett a jókedvről és a vidámságról kell, hogy szóljon. Amire pedig mindenkinek szükséges van, különösképp a szürkülő-sötétedő őszi hónapokban, így egy okkal több elkezdeni szervezni egy siófoki hétvégét!

„Kivilágos virradatig!”

A több helyszín közül válogathatnak az operett iránt rajongók. A Fő téren található, Kálmán Imre nevét viselő városi művelődési házban, a róla elnevezett emlékházban, valamint a könyvtárban is számos érdekes program várja a látogatókat. Lesz jelmezkiállítás az operettszínpadok színpompás kellékeiből, gyermek operett, előadás, filmvetítés, kiállítás, esténként pedig természetesen muzsika. A csúcspont a gálaműsor szombat este, amely az Operettszínház legjobbjait varázsolja a Balaton-parti városba nagyzenekarral, lendületes tánckarral és olyan sztárokkal, mint Pitti Katalin, Szász Kati, Birinyi Mónika és Bálint Csaba.

„Jöjj hát mért haboznál?”

Az operett csak a nyugdíjasok zenéje lenne? Súlyos tévhit. Kálmán Imre slágereit minden korosztály dúdolgatja, New Yorktól Moszkváig, a világ minden pontján. A népszerűségük itthon is töretlen, amint azt a telt házas előadások sora is bizonyítja. A Siófokra készülőknek is érdemes időben tervezni, hiszen a jegyek száma korlátozott!

A belépőjegyek elővételben már kaphatók a siófoki Kálmán Imre Művelődési Központban.

A Kálmán Imre Emléknapok részletes programja ezen a linken elérhető.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Biciklire fel Gyömrőben!

Biciklire fel Gyömrőben!Már nem sokáig fogja bírni a KISS

Már nem sokáig fogja bírni a KISS


KISS,     ZENEKAR,     VISSZAVONULÁS

hirdetés
A tánc a pillanat művészete

A tánc a pillanat művészetehirdetés
hirdetés
Robert Pattinson végre kinőtt az Alkonyatból

Robert Pattinson végre kinőtt az AlkonyatbólÚj csatornával rukkol elő az RTL Magyarország

Új csatornával rukkol elő az RTL MagyarországMeghalt Marcus Intalex brit dj és producer

Meghalt Marcus Intalex brit dj és producerhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen