hirdetés
Kultúra

Liba, pálinka, Márton nap!

Az év egyik utolsó nagy fesztiváljára készülődnek Siófokon: a következő hétvégén minden a legjobb hazai pálinkák körül forog majd a városban. Ráadásul ekkor ünnepelhetjük Márton napját is, amelyhez nagyon sok magyar népszokás kötődik, de közös bennük, hogy ilyenkor jókat kell enni és inni. Minden adott tehát egy élményekben gazdag balatoni kiruccanáshoz, mert ha hétvége, akkor Siófok!
Pálinka A kép illusztráció (Forrás: Theoutlook.com.ua)
hirdetés

Idén már nyolcadik alkalommal ad otthont Siófok Fő tere a Márton napi Pálinkafesztivál színes forgatagának. A főszerepben természetesen a gasztronómia lesz: elsősorban az ilyenkor „kötelezően” fogyasztandó libás fogások. Ezekkel egy finom vacsora elfogyasztása közben gondoskodhatunk arról, hogy jövőre se szenvedjünk szükséget ételben-italban. Feltéve persze, ha igazat mond a néphagyomány!

A libakóstolás után pedig jöhetnek a hétvége főszereplői: a pálinkák. Köztudomású, hogy csak magyar gyümölcsből készült, minőségi párlatokat lehet pálinkának hívni. Az ország legjobb főzdéi vonultatják fel kínálatukat, ahol a hagyományos barack-, szilva- vagy éppen körtepálinkák mellett egyedi ízeket és különlegességeket is kóstolhatunk.

Ha már Márton nap: a szervezők nem feledkeztek meg a másik ide kapcsolódó népszokásról sem. A hagyomány szerint ugyanis ekkor lehetett megkóstolni az újbort. Siófokon természetesen ebben is van egy csipetnyi különlegesség. A fesztiválon óriási, kétezer literes bográcsban készülmajd a forralt bor! Számos pincészet standjával is találkozhatunk, így annak sem kell csalódni, aki nem ebben a télies formában élvezné az idei termést.

A gasztronómiai élvezetek mellett koncertek teszik teljessé a fesztiválhangulatot.Péntek este az Intim Torna Illegál, szombaton a Dupla Kávé, vasárnap pedig Szandi lép színpadra, az egész fesztivál pedig tűzijátékkal zárul.

Részletes program ezen a linken olvasható.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Kihajtási ünnep a Hortobágyon

Kihajtási ünnep a HortobágyonLíracsúcs címmel versfesztivál lesz a Könyvfesztiválon

Líracsúcs címmel versfesztivál lesz a Könyvfesztiválonhirdetés
Székely Napok Budapesten

Székely Napok BudapestenKülönleges reklámmal rukkolt elő a Calvin Klein

Különleges reklámmal rukkolt elő a Calvin KleinSzombaton mindenkit vár a jóga ünnepe!

Szombaton mindenkit vár a jóga ünnepe!hirdetés
hirdetés
Debreceni Mangalica Fesztivál

Debreceni Mangalica FesztiválA világ legcsábítóbb munkája?

A világ legcsábítóbb munkája?A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen