hirdetés
Kultúra

Liba, pálinka, Márton nap!

Az év egyik utolsó nagy fesztiváljára készülődnek Siófokon: a következő hétvégén minden a legjobb hazai pálinkák körül forog majd a városban. Ráadásul ekkor ünnepelhetjük Márton napját is, amelyhez nagyon sok magyar népszokás kötődik, de közös bennük, hogy ilyenkor jókat kell enni és inni. Minden adott tehát egy élményekben gazdag balatoni kiruccanáshoz, mert ha hétvége, akkor Siófok!
Pálinka A kép illusztráció (Forrás: Theoutlook.com.ua)
hirdetés

Idén már nyolcadik alkalommal ad otthont Siófok Fő tere a Márton napi Pálinkafesztivál színes forgatagának. A főszerepben természetesen a gasztronómia lesz: elsősorban az ilyenkor „kötelezően” fogyasztandó libás fogások. Ezekkel egy finom vacsora elfogyasztása közben gondoskodhatunk arról, hogy jövőre se szenvedjünk szükséget ételben-italban. Feltéve persze, ha igazat mond a néphagyomány!

A libakóstolás után pedig jöhetnek a hétvége főszereplői: a pálinkák. Köztudomású, hogy csak magyar gyümölcsből készült, minőségi párlatokat lehet pálinkának hívni. Az ország legjobb főzdéi vonultatják fel kínálatukat, ahol a hagyományos barack-, szilva- vagy éppen körtepálinkák mellett egyedi ízeket és különlegességeket is kóstolhatunk.

Ha már Márton nap: a szervezők nem feledkeztek meg a másik ide kapcsolódó népszokásról sem. A hagyomány szerint ugyanis ekkor lehetett megkóstolni az újbort. Siófokon természetesen ebben is van egy csipetnyi különlegesség. A fesztiválon óriási, kétezer literes bográcsban készülmajd a forralt bor! Számos pincészet standjával is találkozhatunk, így annak sem kell csalódni, aki nem ebben a télies formában élvezné az idei termést.

A gasztronómiai élvezetek mellett koncertek teszik teljessé a fesztiválhangulatot.Péntek este az Intim Torna Illegál, szombaton a Dupla Kávé, vasárnap pedig Szandi lép színpadra, az egész fesztivál pedig tűzijátékkal zárul.

Részletes program ezen a linken olvasható.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Alice in Chains-koncert lesz júliusban a Budapest Parkban

Alice in Chains-koncert lesz júliusban a Budapest Parkban


ALICE IN CHAINS,     KONCERT,     ZENE

hirdetés
Jövő kedden temetik Tőkéczki Lászlót

Jövő kedden temetik Tőkéczki LászlótKoncerten emlékezik Fábián Julira a hazai dzsessz színtér

Koncerten emlékezik Fábián Julira a hazai dzsessz színtér


FÁBIÁN JULI,     ZENE,     KONCERT

hirdetés
hirdetés
Elhunyt Edwin Hawkins Grammy-díjas gospelsztár

Elhunyt Edwin Hawkins Grammy-díjas gospelsztár


EDWIN HAWKINS,     GOSPEL,     GYÁSZ

Meghalt Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész

Meghalt Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművészMeghalt Dolores O'Riordan, a Cranberries énekese

Meghalt Dolores O'Riordan, a Cranberries énekesehirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen