Kultúra

Legutóbb 1991-ben volt ilyen: csak állami rádiók foghatóak országosan

Szombaton az utolsó országos kereskedelmi rádió, a Class FM is elhallgatott, ezzel együtt olyasmit tapasztalhatunk a rádiózásban, amelyre 1991 óta nem volt példa. Nevezetesen: kizárólag állami rádiók foghatóak országosan – emlékeztet a Kreatív Online.
Class FM Szombaton az utolsó országos kereskedelmi rádió, a Class FM is elhallgatott (Forrás: nepszava.hu)

Hét év után lejárt a Class FM jogosultsága, és ezzel szombaton elhallgatott az egyetlen országos kereskedelmi rádió is.

A Kreatív Online felidézi, hogy a Class FM tulajdonosa és a Médiatanács perben állnak, és a döntés megszületése előtt nem pályázhatják meg újra a frekvenciát. A Figyelő korábban arról írt, hogy ezzel ugyan az állam díjbevételtől esik el, ettől függetlenül nem feltétlenül sietnek az új kiírással, mivel Andy Vajna Rádió 1-e helyi együttműködésekkel terjeszkedett, az állam pedig addig is dominálhatja a Budapest vételkörzetén kívüli fennmaradó rádiós piacot.

Még akkor sem valószínű, hogy a Class FM újult erővel folytatná a működését, amennyiben valamiért megnyernék az újabb pályázatot – írja a Kreatív Online.

Jelenleg már mindössze négy országosan fogható csatorna maradt, nevezetesen a Kossuth, a Petőfi, a Bartók és a Dankó – amelyek a Magyar Rádió négy csatornája.

Utoljára 1991-ben fordult elő olyan, hogy minden országos rádiófrekvencián állami rádiót lehetett fogni – ekkorra az akkori Juventusnak sikerült annyi frekvenciát összeszednie, hogy azt már nagyjából országosnak lehetett nevezni.

A magyar országos kereskedelmi rádiózás hivatalosan 1997-ben indult, a korábban állami Danubius ekkor került magánkézbe, s ekkor indult el a Sláger Rádió is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen