hirdetés
Kultúra

Programajánló karácsonyra

Karácsony a szeretet és a békesség ünnepe. Együtt a rokonság, az asztal roskadásig tele van finomabbnál finomabb ünnepi fogásokkal. Na de mi jön azután, hogy degeszre tömjük a hasunkat, átadjuk az ajándékainkat, illetve meglátogatunk minden családtagot?
Karácsony Rengeteg karácsony program közül választhatunk országszerte (Forrás: Pexels.com)
hirdetés

Az ország telis tele van nagyszerűbbnél nagyszerűbb programokkal, amelyeken a rokonsággal, a kedvesünkkel, vagy akár egymagunk is részt vehetünk.

Kezdjük a sort az adventi vásárokkal, amelyből akad "pár" darab a fővárosban és országszerte egyaránt. Budapesten például a Bazilikánál, a Bálnánál, Terézvárosban és természetesen a Vörösmarty téren. Emellett adventezhetünk akár a Városháza Parkban is.

AdventSzámos karácsonyi vásár vár bennünket Budapesten... (Forrás: Bálna Advent Facebook oldala)

Persze a vidéki felhozatal sem szerénykedhet, hiszen többek között Kecskeméten, Keszthelyen, illetve Békéscsabán is gyönyörködhetünk a csodás karácsonyi mesevilágban, megkóstolhatjuk az ízletes fűszerezésű, és testünket átmelegítő forralt bor költeményeket, valamint a szaftos, ínycsiklandozó fogásokat. Bár az illatfelhők közepén kicsit nehéz megállni, hogy a ne nyúljunk a pénztárcánk után, ne felejtsük el, hogy csupán a vásárban tett séta is nagyszerű hangulatot tud varázsolni.

Advent... és vidéken is! (Forrás: Mindenamibalaton.hu)

Az ünnepi lakomák ideje után jólesik egy kis testmozgás, és karácsony idején mi más is lehetne hangulatosabb, mint felhúzni a korcsolyánkat és szelni a jeget. A Velence korzón minderre lehetőségünk is nyílik, ám a Városligeti Műjégpálya is csupán szenteste napján zárja be a kapuit. December 25-én, illetve 26-án már újra a korcsolya szerelmeseié a terep!

KorcsolyaA korcsolyázásról sem kell lemondanunk karácsony idején (Forrás: Pexels.com)

A család, vagy éppen mi magunk természetesen úgy is dönthetünk, hogy inkább az állatvilágban gyönyörködnénk az ünnepek alatt. Jó hír, hogy erről sem kell lemondanunk! Mint ahogyan arra felhívja a figyelmünket a Debreceni Állatkert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Gyöngyösi Állatkert, na és persze a Fővárosi Állat- és Növénykert. Fontos kiemelni a Veszprémi Állatkert kezdeményezését is, mely szerint a 2016. december 24. és 2017. január 2. között érkezett látogatók számára a belépődíj szabadon választható. A kikötés csupán annyi, hogy az összegnek el kell érnie a 100 Ft/főt. Az intézmény ezzel szeretné támogatni az állatok iránt érdeklődőket, hiszen ahogyan azt sokan megtapasztaljuk, karácsony idején erősen megcsappanhat a költségvetés.

ÁllatkertAz állatkertek egy részét az ünnepek alatt kedvezményesen látogathatjuk meg (Forrás: Facebook / Veszprémi Állatkert)

Az állatkertek mellett szintén érdemes lehet felkeresni a tiszafüredi Tiszavirág Ártéri Sétautat, ahol Madárkarácsonyt tartanak egy különleges séta keretében.

Természetesen a Magyar Állami Operaház is felkészült a karácsonyra, mégpedig a Varázsfuvolával, a Bohémélettel, valamint az ilyenkor elmaradhatatlannak számító Diótörővel.

DIótörőAz Opera Diótörője felejthetetlen élmény karácsonykor (Forrás: Opera.hu)

Az ünnepek sokszor stresszesek, épp ezért karácsonykor következzen a kikapcsolódás! Erre kiváló lehetőséget nyújt a Fővárosi Nagycirkusz, amely Dima Karácsonyával felejthetetlen élménnyel gazdagítja a kicsiket és nagyokat egyaránt, még december 25-én, valamint 26-án is.

CirkuszHagyományos karácsonyi előadás a Fővárosi Nagycirkuszban (Forrás: Fnc.hu)

Nem szabad azonban akkor sem csüggedni, ha nem engedhetünk meg magunknak egy belépőt az operába, vagy a fentebb említett intézmények egyikébe. Meglehet, nem tudjuk végigkóstolni a vásárokon elénk pakolt finomságokat, és nem vehetjük meg a csillogóbbnál csillogóbb csecsebecséket sem. Az adventi forgatagok azonban országszerte számos ingyenes programmal várnak mindenkit, így talán nincs is többre szükségünk, mint hogy jó melegen felöltözzünk!Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Támadja az izraeli kulturális miniszter az Oscar-díjra nevezendő filmet

Támadja az izraeli kulturális miniszter az Oscar-díjra nevezendő filmet


IZRAEL,     OSCAR-DÍJ,     MIRI REGEV

hirdetés
Megkezdődött a szarvasbőgés a somogyi erdőkben

Megkezdődött a szarvasbőgés a somogyi erdőkbenSzobrot állítottak Mihail Kalasnyikovnak Moszkvában

Szobrot állítottak Mihail Kalasnyikovnak MoszkvábanMegjelent a Tomb Raider első posztere

Megjelent a Tomb Raider első poszterehirdetés
hirdetés
A kaposvári lett Európa legszebb főtere

A kaposvári lett Európa legszebb főtereMegkezdődött a 10. Nemzeti Vágta

Megkezdődött a 10. Nemzeti VágtaMeghalt Harry Dean Stanton

Meghalt Harry Dean Stantonhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen