hirdetés
Kultúra

Debbie Reynolds egy nappal élte túl lányát, Carrie Fishert

Debbie Reynolds amerikai színésznő 84 éves korában, egy nappal lánya, Carrie Fisher halála után elhunyt – jelentette be a fia.
Debbie Reynolds és Carrie Fisher Debbie Reynolds és Carrie Fisher (Forrás: abcnews.go.com)
hirdetés

Amerikai sajtójelentések szerint Debbie Reynolds agyi érkatasztrófát szenvedett, és szerdán szállították a Los Angeles-i kórházba őt. A színésznő egyik leghíresebb szerepe az 1952-es Ének az esőben című romantikus musicalben Kathy Seldenként nyújtott alakítása volt. (Ebben a filmben többek között Gene Kelly is feltűnt egy főszerepben.)

Az elsősorban a Star Wars Leia hercegnőjeként ismertté vált Carrie Fisher kedden halt meg, miután valamivel korábban egy repülőút során szívinfarktust kapott.

Később Reynolds is rosszabbul lett, és a Cedars-Sinai egészségügyi központba szállították őt. Halála után Todd Fisher az AP hírügynökségnek elmondta:

„Most már Carrie-vel van, mi pedig el vagyunk szomorodva”.

Mint mondta, túl sok stresszel járt anyja számára, hogy Carrie meghalt. A TMZ szerint Debbie Reynold-ot nagyon megviselte a lánya halála, és amikor a fiával a temetés részleteit beszélték meg, azt mondta, hogy nagyon hiányzik neki Carrie és „vele akar lenni”.

Színésztársai a közösségi oldalakon megemlékeztek a színésznőről, William Shatner például azt írta, hogy Debbie Reynolds az egyik utolsó hollywoodi ikon volt, így aztán igazán elkeseríti őt a halála. Joan Collins pedig azt írta, hogy egy csodálatosan kedves barátot és kollégát tisztelhetett az elhunyt színésznőben. Stephen Fry korábban Carrie Fisher halálával kapcsolatban is kinyilvánította részvétét, s most megtette ezt újból.

Debbie Reynolds mindössze 19 éves volt, amikor az Ének az esőben című romantikus musicallel hírnevet szerzett, ezt követően az 50-és és 60-as években főként vígjátékok és musicalek révén vált elismert színésznővé.

A The Unsinkable Molly Brown c. musicalben nyújtott alakításáért a „legjobb színésznő” címen Oscarra jelölték, 2015-ben pedig munkássága elismeréseként Screen Actors Guild-díjat kapott, amelyet lánya adott át neki.

Lányával egyébként nem volt felhőtlen a kapcsolata, hiszen Carrie drogproblémái beárnyékolták kettejük kapcsolatát (amelyre Carrie a Képeslapok a szakadék széléről című regényében is utalást tett), az utóbbi időszakban azonban újból közelebb kerültek egymáshoz. A múlt hónapban egy rádiós interjúban Fisher azt mondta, hogy édesanyja egy nagyon erős nő, ő pedig rendkívül csodálja őt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Meghalt Tahi Tóth László

Meghalt Tahi Tóth LászlóEnyedi Ildikó: visszatérni Berlinbe olyan, mint hazatérni

Enyedi Ildikó: visszatérni Berlinbe olyan, mint hazatérnihirdetés
Ellopták egy amerikai kiállításon szereplő ősi kínai agyagkatona ujját

Ellopták egy amerikai kiállításon szereplő ősi kínai agyagkatona ujját


KÍNAI AGYAGKATONA,     KÍNA,     USA

Tarolt A Három óriásplakát a BAFTA-díjkiosztón

Tarolt A Három óriásplakát a BAFTA-díjkiosztónhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen