hirdetés
Kultúra

Debbie Reynolds egy nappal élte túl lányát, Carrie Fishert

Debbie Reynolds amerikai színésznő 84 éves korában, egy nappal lánya, Carrie Fisher halála után elhunyt – jelentette be a fia.
Debbie Reynolds és Carrie Fisher Debbie Reynolds és Carrie Fisher (Forrás: abcnews.go.com)
hirdetés

Amerikai sajtójelentések szerint Debbie Reynolds agyi érkatasztrófát szenvedett, és szerdán szállították a Los Angeles-i kórházba őt. A színésznő egyik leghíresebb szerepe az 1952-es Ének az esőben című romantikus musicalben Kathy Seldenként nyújtott alakítása volt. (Ebben a filmben többek között Gene Kelly is feltűnt egy főszerepben.)

Az elsősorban a Star Wars Leia hercegnőjeként ismertté vált Carrie Fisher kedden halt meg, miután valamivel korábban egy repülőút során szívinfarktust kapott.

Később Reynolds is rosszabbul lett, és a Cedars-Sinai egészségügyi központba szállították őt. Halála után Todd Fisher az AP hírügynökségnek elmondta:

„Most már Carrie-vel van, mi pedig el vagyunk szomorodva”.

Mint mondta, túl sok stresszel járt anyja számára, hogy Carrie meghalt. A TMZ szerint Debbie Reynold-ot nagyon megviselte a lánya halála, és amikor a fiával a temetés részleteit beszélték meg, azt mondta, hogy nagyon hiányzik neki Carrie és „vele akar lenni”.

Színésztársai a közösségi oldalakon megemlékeztek a színésznőről, William Shatner például azt írta, hogy Debbie Reynolds az egyik utolsó hollywoodi ikon volt, így aztán igazán elkeseríti őt a halála. Joan Collins pedig azt írta, hogy egy csodálatosan kedves barátot és kollégát tisztelhetett az elhunyt színésznőben. Stephen Fry korábban Carrie Fisher halálával kapcsolatban is kinyilvánította részvétét, s most megtette ezt újból.

Debbie Reynolds mindössze 19 éves volt, amikor az Ének az esőben című romantikus musicallel hírnevet szerzett, ezt követően az 50-és és 60-as években főként vígjátékok és musicalek révén vált elismert színésznővé.

A The Unsinkable Molly Brown c. musicalben nyújtott alakításáért a „legjobb színésznő” címen Oscarra jelölték, 2015-ben pedig munkássága elismeréseként Screen Actors Guild-díjat kapott, amelyet lánya adott át neki.

Lányával egyébként nem volt felhőtlen a kapcsolata, hiszen Carrie drogproblémái beárnyékolták kettejük kapcsolatát (amelyre Carrie a Képeslapok a szakadék széléről című regényében is utalást tett), az utóbbi időszakban azonban újból közelebb kerültek egymáshoz. A múlt hónapban egy rádiós interjúban Fisher azt mondta, hogy édesanyja egy nagyon erős nő, ő pedig rendkívül csodálja őt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Bubi lett az év szava 2017-ben

A Bubi lett az év szava 2017-benMegkezdődött az idei Múzeumok éjszakája

Megkezdődött az idei Múzeumok éjszakájahirdetés
Ismét lesz Woodstock az Ugaron fesztivál Ópusztaszeren

Ismét lesz Woodstock az Ugaron fesztivál ÓpusztaszerenA Scooter is fellép az idei debreceni Campus Fesztiválon

A Scooter is fellép az idei debreceni Campus FesztiválonMa van a Múzeumok éjszakája

Ma van a Múzeumok éjszakájahirdetés
hirdetés
Szeptemberben jön McCartney új albuma, az Egypt Station

Szeptemberben jön McCartney új albuma, az Egypt StationElhunyt Kányádi Sándor

Elhunyt Kányádi Sándor


IRODALOM,     KÖLTÖ,     GYÁSZ

loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen