hirdetés
Kultúra

106 éves korában meghalt a Bambi egyik alkotója

Tyrus Wong, a művész, akinek festményei segítették a Disney világhírű, Bambi című rajzfilmjének elkészülését is, 106 éves korában meghalt – írta az Independent.
Bambi A Bambi a Disney egyik legnagyobb sikere volt (Forrás: findingthewrongwords.blogspot.hu)
hirdetés

A Disney egykori művésze pénteken az otthonában hunyt el békében, a három lánya vette őt körül. Wong halálát a Facebook oldalán jelentették be.

„Nehéz szívvel jelentjük be Tyrus Wong halálát. Békében hunyt el az otthonában, három szerető lánya, Kim, Kay és Tai-Ling voltak mellette. 106 éves volt” – olvasható a közzétett bejegyzésben.

A Walt Disney Family Museum közleményében szomorúságát fejezte ki. Azt írták, hogy a Disney legendás művésze, Tyrus Wong tehetsége lehetővé tette, hogy elképesztő érzelmeket adjon át az egyszerű, kifejező alkotásaival.

„Noha Tyrus csak három évet dolgozott a Walt Disney Stúdiónál 1938 és 1941 között, a hatását a Bambi című filmre nem lehet eléggé hangsúlyozni” – írták.

Tyrus WongTyrus Wong egy vázlaton dolgozva (Forrás: disney.wikia.com)

A festő a kínai Kantonban született 1910-ben, ám kilenc éves korában Kaliforniába vándoroltak az édesapjával, az édesanyját és a testvérét örökké hátrahagyva. Wong már fiatalon is különösen érdeklődött a rajzolás és a festés iránt, a tanárai pedig felfigyeltek a tehetségére, így ösztöndíjasként a Los Angeles-i Otis College of Art and Design magániskolában tanulhatott.

Nem sokkal ezt követően, 1938-ban Wong a Disney-hez került, ahol több száz Miki egér vázlat került ki a kezei közül. Walt Disney pedig hamarosan felfigyelt Wong tehetségére a Bambi kapcsán is, amelynek alakulására Wong-nak igen nagy hatása volt.

Később Wong a Warner Brothers-nál kezdett dolgozni, ahol munkásságának elkövetkező 26 évét is töltötte.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Kálmán Imre Emléknapok Siófokon

Kálmán Imre Emléknapok SiófokonLemondott főrendezői állásáról Marton László

Lemondott főrendezői állásáról Marton Lászlóhirdetés
Programok október 23-ára

Programok október 23-áraAz apró segítség idén is hatalmas öröm

Az apró segítség idén is hatalmas örömSalvador Dalínak tulajdonított festményt foglaltak le Libanonban

Salvador Dalínak tulajdonított festményt foglaltak le Libanonbanhirdetés
hirdetés
Megalakult a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete

Megalakult a Magyar Cirkuszigazgatók EgyesületeMeghalt Gord Downie, a Tragically Hip énekese

Meghalt Gord Downie, a Tragically Hip énekesehirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen