hirdetés
Kultúra

106 éves korában meghalt a Bambi egyik alkotója

Tyrus Wong, a művész, akinek festményei segítették a Disney világhírű, Bambi című rajzfilmjének elkészülését is, 106 éves korában meghalt – írta az Independent.
Bambi A Bambi a Disney egyik legnagyobb sikere volt (Forrás: findingthewrongwords.blogspot.hu)
hirdetés

A Disney egykori művésze pénteken az otthonában hunyt el békében, a három lánya vette őt körül. Wong halálát a Facebook oldalán jelentették be.

„Nehéz szívvel jelentjük be Tyrus Wong halálát. Békében hunyt el az otthonában, három szerető lánya, Kim, Kay és Tai-Ling voltak mellette. 106 éves volt” – olvasható a közzétett bejegyzésben.

A Walt Disney Family Museum közleményében szomorúságát fejezte ki. Azt írták, hogy a Disney legendás művésze, Tyrus Wong tehetsége lehetővé tette, hogy elképesztő érzelmeket adjon át az egyszerű, kifejező alkotásaival.

„Noha Tyrus csak három évet dolgozott a Walt Disney Stúdiónál 1938 és 1941 között, a hatását a Bambi című filmre nem lehet eléggé hangsúlyozni” – írták.

Tyrus WongTyrus Wong egy vázlaton dolgozva (Forrás: disney.wikia.com)

A festő a kínai Kantonban született 1910-ben, ám kilenc éves korában Kaliforniába vándoroltak az édesapjával, az édesanyját és a testvérét örökké hátrahagyva. Wong már fiatalon is különösen érdeklődött a rajzolás és a festés iránt, a tanárai pedig felfigyeltek a tehetségére, így ösztöndíjasként a Los Angeles-i Otis College of Art and Design magániskolában tanulhatott.

Nem sokkal ezt követően, 1938-ban Wong a Disney-hez került, ahol több száz Miki egér vázlat került ki a kezei közül. Walt Disney pedig hamarosan felfigyelt Wong tehetségére a Bambi kapcsán is, amelynek alakulására Wong-nak igen nagy hatása volt.

Később Wong a Warner Brothers-nál kezdett dolgozni, ahol munkásságának elkövetkező 26 évét is töltötte.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Több program közül is válogathatunk ezen a hétvégén

Több program közül is válogathatunk ezen a hétvégénHímes tojást és szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának

Hímes tojást és szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápánakMagyar-lengyel kulturális napok Budapesten

Magyar-lengyel kulturális napok Budapestenhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen