hirdetés
Kultúra

Négy hely, ahol a világ közepén érezheted magad

Ön járt már olyan helyen, ahol úgy érezte, a világ közepén áll éppen? Bemutatunk négy olyan helyet Magyarországon, ahol az építőknek köszönhetően úgy érezhetjük, körülöttünk forog a világ!
A világ közepe A világ közepe - illusztráció (Forrás: Pexels.com)
hirdetés

Nem csak a tűzre lehet figyelni

Sopron jelképét több száz évvel ezelőtt azért építették, hogy gyorsan észre lehessen venni a városban fellobbanó tüzet és riasztani a lakosokat. Ma a lenyűgöző panoráma miatt lépcsőznek fel a turisták a Tűztoronyba, amelynek kőpárkányán számos város neve és távolsága mutatja, a helyiek számára a torony az origó.

TűztoronyA Tűztorony Sopronban

Lenn az alföld tengersík vidékin…

A Tisza-tó partján, a hegyek és az Alföld találkozási pontjánál fekszik Poroszló. Az ökocentrum kilátójába felkapaszkodók két táj látványában is gyönyörködhetnek, emellett virtuálisan a fővárostól Székelyföldig nyúló térség centrumában érezhetik magukat.

ÖkocentrumAz Ökocentrum Poroszlóban

Középpontban a hirös város

Az építők a megyeszékhely központi szerepét akarták hangsúlyozni vele, a gyerekek pedig csúszdának használják – a Kecskemét szívében álló iránydomb mindenkinek mást jelent. A főtér közepére épített, megjelenésében az alföldi kunhalmokat idéző alkotás azonban a felületére vésett városnevek nélkül is sugallná központi jellegét.

IránydombAz Iránydomb Kecskeméten

Itt kezdődik a Balaton!

Siófok legismertebb jelképe a város szívében magasodó, egyedi kinézetű víztorony. Az épület tetején lévő kávézóba betérő vendégek egy forró feketét kavargatva több tucat város nevét és távolságát olvashatják a falakon a világ minden pontjáról. Akkor azonban már gondban lehet az utazó, ha szeretne elindulni valamelyik irányba, hiszen a víztorony felső szintje folyamatosan forog.

SiófokA Víztorony Siófokon

A legjobb helyen járunk azonban, ha a Balatont vettük célba. Hiszen a világ közepe mindenki számára máshol van, de abban mindenki egyetért, hogy a Balaton Siófokon kezdődik!Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Gyereknapi programok Budapesten és vidéken

Gyereknapi programok Budapesten és vidékenhirdetés
Meghalt Litauszki János rendező

Meghalt Litauszki János rendezőAriana Grande visszatér Manchesterbe, és jótékonysági koncertet ad

Ariana Grande visszatér Manchesterbe, és jótékonysági koncertet adEzer Lámpás Éjszakája az eltűnt gyerekekért

Ezer Lámpás Éjszakája az eltűnt gyerekekérthirdetés
hirdetés
Már az előzenekarok sem lesznek gyengék a Guns N' Roses turnéján!

Már az előzenekarok sem lesznek gyengék a Guns N' Roses turnéján!Újra látható manul a Szegedi Vadasparkban

Újra látható manul a Szegedi VadasparkbanDebreceni Pulykanapok

Debreceni PulykanapokA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen