hirdetés
Kultúra

Oszvald Marika születésnapja

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő ma töltötte be a 65-öt!
Oszvald Marika Oszvald Marika ma ünnepli a születésnapját (Forrás: Makóhíradó.hu)
hirdetés

Oszvald Marika 1952. április 12-én látta meg a napvilágot Budapesten egy művészcsaládban. A színésznő igencsak nagy érdeklődést mutatott a sport iránt gyermekkorában. Több mindent is kipróbált, amely között ott volt a toronyugrás is. Utóbbiban országos ifjúsági bajnok volt!

A Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakát 1974-ben végezte el, ám az iskolában töltött évek alatt már aktívan részt vett a színházi életben. 1971 és 1972 között a Szegedi Nemzeti Színház tagja volt, 1972-től pedig a mai napig a Fővárosi Operettszínházban láthatjuk.

Oszvald Marika tehetségét elismerték Kossuth- és Jászai Mari-díjjal is, a színészkedés mellett pedig operetténekes, érdemes művész továbbá a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Nem csupán hazánkban ismerik és szeretik őt, hiszen fellépett már Münchenben, az Egyesült Államokban, Izraelben, Olaszországban, Franciaországban, Svájcban és Japánban is!

A művésznő egy ideig Hídvégi Miklós felesége volt, kapcsolatukból pedig született egy közös gyermek, Hídvégi Krisztina.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Mindössze 28 évesen meghalt Avicii

Mindössze 28 évesen meghalt Avicii


AVICII,     TIM BERGLING,     HALÁL

Fezen - Először lép fel Magyarországon a Grammy-díjas Pitbull

Fezen - Először lép fel Magyarországon a Grammy-díjas Pitbull


PITBULL,     ZENEKAR,     FEZEN

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen