hirdetés
Kultúra

A gasztronómia témájában festenek idén a Színes Város Fesztivál alkotói

A gasztronómia és a bor inspirálja idén a Színes Város Fesztivál művészeit, akik negyedik alkalommal készítenek falfestményeket fővárosszerte a nyár végén induló, egy hónapon át tartó fesztivál alatt.
Színes Város Fesztivál Idén újításként a szervezők kifejezetten a budapestieket szeretnék megszólítani (Forrás: Petyka.com)
hirdetés

Idén újításként a szervezők kifejezetten a budapestieket szeretnék megszólítani, és bevonni a város színesítésébe azzal, hogy a lakosság különböző elhanyagolt kültéri falfelületeket, akár tűzfalat vagy felújításra szoruló helyszíneket javasolhat megfestésre - mondta el Flór Péter, a fesztivált szervező Színes Város Csoport főtitkára az MTI-nek.  

„Célunk, hogy a felújítás és a művészeti alkotás által átalakuljanak a köztéri felületek, így színesebb és izgalmasabb pontok szülessenek a városban”

- emelte ki.

A javasolt fővárosi felületeket július 5-éig várják az info@szinesvaros.hu e-mail címre.

A fesztiválnak idén először kiemelt partnervárosa is lesz: Berlin, így a német város több művésze alkot majd a budapesti falakra, egy budapesti alkotó falfestménye pedig a német fővárosban készül majd el.

Az elsősorban tűzfalak festésével foglalkozó fesztivál továbbra is a kortárs képzőművészeti szcéna izgalmas és friss művészeit, alkotásaikat kívánja bemutatni. Ebben az évben a magyar és a német művészek mellett várhatóan Ausztriából, Spanyolországból, Lengyelországból és Nagy Britanniából érkeznek majd nemzetközileg elismert alkotók.

A rendezvény 2014-es kezdete óta 33 különböző urbanisztikai projekt valósult meg. Az első évben a diskurzusra és ellentétpárokra épült a tematika, 2015-ben a hungarikumokat dolgozták fel az alkotók, illetve bemutatták, hogy milyenek a magyarok a külföldiek szemével, tavaly pedig a város és a víz kapcsolatával foglalkoztak.

A program fővédnöke idén Tarlós István főpolgármester lesz.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Music FM és a Sláger FM is megszűnhet

A Music FM és a Sláger FM is megszűnhet


MUSIC FM ,     SLÁGER FM,     NMHH

Ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén

Ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén


STING,     SHAGGY,     HŐSÖK TERE

Leopárdmacska született a debreceni állatkertben

Leopárdmacska született a debreceni állatkertbenhirdetés
hirdetés
Whitesnake-koncert lesz 2019-ben a Barba Negra Trackben

Whitesnake-koncert lesz 2019-ben a Barba Negra TrackbenNem lesz hiány érdekes programokban ezen a hétvégén sem

Nem lesz hiány érdekes programokban ezen a hétvégén semKeszeg, ökle és pisztráng versenyez az év hala címért

Keszeg, ökle és pisztráng versenyez az év hala címért


HAL,     ÉV HALA,     KESZEG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen