hirdetés
Kultúra

A nyár legjobb dinnyefesztiváljai!

Minden bizonnyal a nyár legüdítőbb gyümölcse a mézédes dinnye, néhány település pedig egy egész fesztivált szentel arra, hogy tisztelegjen előtte. Mi most összegyűjtöttünk néhány ilyen eseményt, amelyeket valóban kár lenne kihagyni.
Dinnye A nyár egyik legkedveltebb gyümölcse (Forrás: Pexels.com)
hirdetés

Csányi Hagyományőrző Dinnyefesztivál

DinnyeMindenkit vár a Csányi Dinnyefesztivál! (Forrás: Az esemény Facebook oldala)

Megrendezésre kerül: július 29.

Helyszín: Csány

A csányi dinnye méltán híres mézédességéről országszerte. A község pedig idén sem mondott le a gyümölcs termesztéséről, valamint eladásáról sem. A faluközpontjában már fel is állítottak egy pavilont, ahol hétköznaponként reggel 8 és délután 4 óra között lehet az ízletes dinnyék között válogatni. A település azonban emellett még egy rendezvénnyel is kedveskedik az érdeklődőknek, hiszen július végén ismét megtartják a már hagyományosnak mondható dinnyefesztivált.

A dinnyék már készen állnak, na és ön?

Facebook (bővebb információk)

 

Dinnyenap Ópusztaszeren

DinnyenapDinnyenap Ópusztaszeren (Forrás: Programturizmus.hu)

Megrendezésre kerül: augusztus 5.

Helyszín: Ópusztaszer

Az ópusztaszeri Dinnyenap évről évre sok látogatót vonz, ami nem is meglepő annak fényében, hogy milyen szórakoztató programokkal szoktak készülni az érdeklődőknek. Ez idén sem lesz másképp, hiszen a szervezők már gőzerővel dolgoznak. Íme egy kis ízelítő az izgalmasnak ígérkező fesztivál programjából: lesz dinnyesúly saccolás, dinnyeevő verseny, sárgadinnyelekvár főzés és kóstolás, kézműves foglalkozások, helyben készült dinnyeszobor kiállítás, népzene, néptánc, játékos vetélkedők na és persze jó sok dinnye!

Hivatalos weboldal (bővebb információk)

 

XXIII. Medgyesegyházi Dinnyefesztivál

DinnyefesztiválXXIII. Medgyesegyházi Dinnyefesztivál (Forrás: Dinnyefesztival.hu)

Megrendezésre kerül: augusztus 4-5-6.

Helyszín: Medgyesegyháza

Ha felmerül valahol a dinnyefesztivál szó, minden bizonnyal sokak fejében cseng ismerősen Medgyesegyháza neve. A település ugyanis évről évre megrendezi a Medgyesegyházi Dinnyefesztivált, amely méltán vált híressé az elmúlt 23 év alatt. A háromnapos rendezvény ideje alatt a dinnye mellett fontos szerepet kap a zene is, hiszen számos koncerttel kedveskednek a látogatóknak. Fellép többek között az Ocho Macho, Oláh Gergő, a Margaret Island és a Hooligans is! Sőt, idén az első napon helyet kapott az Amatőr könnyűzenei fesztivál is. A várható programban pedig szerepel még hastáncbemutató, utcabál, de vélhetően a kézműves vásárról sem kell senkinek lemondania!

Hivatalos weboldal (bővebb információk)

 

Dinnyetörő Fesztivál

DinnyefesztiválDinnyetörő Fesztivál (Forrás: Magicenne.wixsite.com)

Megrendezésre kerül: augusztus 11-12.

Helyszín: Heves

Az immáron hetedik alkalommal megrendezett hevesi Dinnyetörő Fesztivál a település egyik legnagyobb szabású nyári eseménye. Ezt a független rockfesztivált anno pár lelkes fiatal indította útjára, a rendezvény azonban évről évre egyre népszerűbbé válik. Igaz, a fellépők között nincsenek világsztárok, de a fesztivál remek lehetőséget nyújt arra, hogy megismerkedjünk a feltörekvő tehetségekkel. Noha magára a rendezvényre való belépésre jogosító jegy sem kerül csillagászati összegbe, a rendezők most még egy plusz jó hírrel is szolgálnak: szombaton ugyanis (10 és 17 óra között) a nappali programok ingyenesen lesznek látogathatóak, valamint idén először sor kerül a fesztivál első Vízicsatájára is!

Hivatalos weboldal (bővebb információk)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Több kategóriában adnak át díjakat a magyar operett napján

Több kategóriában adnak át díjakat a magyar operett napján


ZENE,     OPERETT,     ÜNNEP

Kálmán Imre Emléknapok Siófokon

Kálmán Imre Emléknapok Siófokonhirdetés
Lemondott főrendezői állásáról Marton László

Lemondott főrendezői állásáról Marton LászlóProgramok október 23-ára

Programok október 23-áraAz apró segítség idén is hatalmas öröm

Az apró segítség idén is hatalmas örömhirdetés
hirdetés
Megalakult a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete

Megalakult a Magyar Cirkuszigazgatók EgyesületeMeghalt Gord Downie, a Tragically Hip énekese

Meghalt Gord Downie, a Tragically Hip énekesehirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen