hirdetés
Kultúra

Meghalt Charles Bradley soulénekes

68 éves korában rákbetegségben meghalt Charles Bradley soulénekes.
Charles Bradley Meghalt Charles Bradley soulénekes (Forrás: rollingstone.com)
hirdetés

Charles Bradley első, No Time For Dreaming című albumát 2011-ben adta ki, az énekes ekkor 62 éves volt.

Tavaly év végén némi megszakítás után ismét adott koncerteket, miután gyomorrákját kezelték, azonban két hete a 2017-es turnéja még hátralévő időpontjait lemondta betegsége miatt.

Charles Bradley élete nagy részében alkalmi munkákból tartotta fenn magát, és egy ideig az utcákon élt, New York metrójában aludva. Eközben viszont továbbra is próbált a zenei életben sikert elérni. James Brown, akit még tizenévesen látott egy koncertjén, nagy példaképe volt.

A 2000-es évek elején énekelt egy New York-i lemezkiadónak, amivel együtt lehetősége nyílt arra, hogy a tavaly 60 évesen elhunyt Sharon Jones turnéjának elején énekelhessen. Egy évtizeddel később a Daptone Records kiadta a No Time for Dreaming című első lemezét, amelyet a Rolling Stone magazin az év egyik legjobb albumának nevezett.

Ezt követően több koncertet is adott a világ több nagy zenei fesztiválján is, így például a Glastonbury Fesztiválon, a Coachella Fesztiválon és a Primavera Soundon is.

Az énekes emlékezetes élettörténetéről Charles Bradley: Soul of America címmel egy dokumentumfilm is készült, amely bemutatja, hogyan alakult Charles Bradley zenei pályafutása, hogyan küzdött a súlyos adóssággal, mígnem végül elismert előadó lett.

A BBC-nek korábban az énekes maga is mesélt arról, hogy milyen nehéz út vezetett addig, amíg ismert énekes lett.

„Ott voltam 16 éves korom óta, zenéltem és kerestem, de egyszerűen nem találtam olyan embereket, akik igazán hittek volna bennem. Hosszú ideig tartott, de Istenem, örülök, hogy elérkezett. Csak azt kívánom, bárcsak akkor értem volna el az áttörést, amikor a húszas éveimben voltam” – mondta Charles Bradley, aki egyben megjegyezte, „keserédes” érzése volt, mert olyan hosszú ideje próbálkozott már.

Bradley halálával kapcsolatban sajtósa elmondta: Charles Bradley hálás volt mindazért a szeretetért, amelyet a rajongóitól kapott, és remélik, hogy a szeretetről szóló üzenetére továbbra is emlékeznek, és továbbadják azt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Recés zsiráf született Debrecenben

Recés zsiráf született DebrecenbenA Chainsmokers és David Guetta is fellép a Balaton Soundon

A Chainsmokers és David Guetta is fellép a Balaton Soundonhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen