hirdetés
Kultúra

Negyedik alkalommal rendezik meg a Velemi Gesztenye Napokat

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Velemi Gesztenye Napokat, amelynek „főszereplője” egyértelműen a Kőszegi-hegység jellegzetes növénye, a szelídgesztenye – de emellett sok érdekes program is várja az érdeklődőket az október hetedikén és nyolcadikán megrendezésre kerülő eseményen.
Sült gesztenye Negyedik alkalommal rendezik meg a Velemi Gesztenye Napokat (Forrás: goodtoknow.co.uk)
hirdetés

A Kőszegi-hegység egyik jellegzetes növénye a szelídgesztenye, amely nemcsak egy értékes helyi termék, de egyben sokak nagy kedvence is. A Velemi Gesztenye Napok keretében egy egész hétvégés rendezvényt is szenteltek a kedvelt növénynek.

A kétnapos esemény egyszerre gasztronómiai és hagyományőrző ünnep, valamint vásár is. A rendezvényt idén már a negyedik alkalommal rendezik meg, ebben az évben október hetedikén és nyolcadikán várja a község a látogatókat színes programokkal a falu főutcájában, a Rákóczi utcában.

A látogatókat szombaton és vasárnap is ingyenes ládavasúttal, kosaras körhintával és más gyermekjátékokkal várják, de ugyancsak mindkét napon lesznek kézműves bemutatók is.

Velemi gesztenyenapok (Forrás: facebook / Velemi Gesztenyenapok)

Emellett mindkét napon lesznek különböző előadások és fellépések is: szombaton az érdeklődők a Hangraforgó Együttes, a Tarisznyások Együttes, a Hajnalcsillag és Tulipánt Együttes, valamint a Sipőcz Band előadását tekinthetik meg, míg vasárnap a Lufi Együttes készül gyermekműsorral, valamint előadást tart a Szamóca bábszínház, később pedig az Ismerős Arcok Együttes szórakoztatja a közönséget.

A rendezvényre a felnőtt jegy 1000, a diák és nyugdíjas jegy pedig 700 forintba kerül, míg a családi jegy ára 2500 forint. A szervezők felhívása szerint autóval a rendezvény kizárólag Kőszegszerdahely felől közelíthető meg, a parkolás ingyenes.

A legfontosabb információk:

  • Helyszín: Velem, Rákóczi utca
  • Időpont: 2017. október 7 – 8.
  • Honlap / Facebook


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Ezen a hétvégén is többfelé lesznek színes programok

Ezen a hétvégén is többfelé lesznek színes programokhirdetés
Idén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátóton

Idén is felépül a Mézeskalácsfalu VácrátótonÁtadták a Prima Primissima Díjakat

Átadták a Prima Primissima Díjakat


PRIMA PRIMISSIMA,     DÍJAK,     MÜPA

hirdetés
hirdetés
Vanessa-Mae tizenhét év után jövőre ismét fellép Magyarországon

Vanessa-Mae tizenhét év után jövőre ismét fellép Magyarországon


HEGEDŰ,     VANESSA-MAE,     ZENE

Bemutatták A Dal 2019 harminc versenydalát és előadóit

Bemutatták A Dal 2019 harminc versenydalát és előadóitA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen