hirdetés
Kultúra

Programok október 23-ára

Országszerte várják a kicsiket és nagyokat egyaránt ünnepi programokkal október 23-án.
Október 23 Sok program várja majd az érdeklődőket október 23-án (Forrás: Librarius.hu)
hirdetés

Október 23-án mindenki számára nyitott lesz a parlament, így szabadon megtekintheti bárki Szent Koronát, a Díszlépcsőházat és a Kupolacsarnokot is.

Bár hétfőn az ünnep miatt zárva lesz a Terror Háza Múzeum, de október 22-én és 24-én ingyenesen lehet majd látogatni.

A mozik sem fognak kimaradni az ünnepségből, hiszen a Corvin, a Tabán, továbbá a Kino Café Mozi 1956-os játék- és dokumentumfilmeket fog vetíteni, amelyekre a belépés szintén ingyenes lesz.

Persze nem csupán a főváros, de a vidék is készül érdekes programokkal. Ilyen lesz például Szigligeti Süllőfesztivál, amely a Szigligeti strandon kapott helyet.

Az esemény október 21-én kezdődik és egészen október 23-ig várja a látogatókat. A különböző koncertek és táncfellépések mellett kézműves vásár, valamint bor-, és ételkülönlegességekre számíthatnak az érdeklődők.

Október 23-án családi napot tart a Hadtörténeti Múzeum, ahol játékos programok, tárlatvezetések és előadások várják a látogatókat.

A fővárosban egy kis múltidézésre is lesz lehetőség, hiszen "korhű ruhába öltözött rikkancsok osztogatnak majd korabeli hírekből összeállított újságot a 4-es, 6-os, 47-es és 49-es villamosvonal egy-egy ikonikus forradalmi helyszínén - a Móricz Zsigmond körtérnél, a Szent Gellért térnél, a Kálvin térnél, a Széna térnél, a Jászai Mari térnél, a Nyugati térnél, a Blaha Lujza térnél és a Corvin negyednél."

Mindez október 22-től november 4-ig fog tartani.

A Millenáris B csarnokában pedig koncertetek lesznek 23-án. Többek között fellép majd Margaret Island és az Irie Maffia is. Az esemény ingyenes lesz, ám előzetes regisztráció szükségeltetik majd hozzá.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Két nőstény borjúfóka érkezett a Szegedi Vadasparkba

Két nőstény borjúfóka érkezett a Szegedi Vadasparkbahirdetés
Elhunyt Szöllősi Zoltán József Attila-díjas költő

Elhunyt Szöllősi Zoltán József Attila-díjas költőhirdetés
hirdetés
Magyar-lengyel kulturális napok Budapesten

Magyar-lengyel kulturális napok BudapestenMárcius 15. - Számos programra várják a családokat

Március 15. - Számos programra várják a családokat


MÁRCIUS 15,     BUDAPEST,     ÜNNEP

Százhuszonöt magyar fellépő lesz a VOLT Fesztiválon

Százhuszonöt magyar fellépő lesz a VOLT Fesztiválonhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen