Kultúra

Megszólalt Eszenyi Enikő is a zaklatási ügyben

A Vígszínház bérleteseinek szóló hírlevélben is szó van az elmúlt napokban Marton Lászlót ért szexuális zaklatási vádakról.
Eszenyi Enikő Eszenyi Enikő (Forrás: nlcafe.hu)

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a bérleteseknek külön hírlevelet küldött Marton László zaklatási ügyével kapcsolatosan, a hírlevél szövegét a Blikk is közzétette.

„A mai napon a Vígszínház kiadott egy közleményt az elmúlt hét eseményeire reagálva. Szeretném, ha nem csak a sajtóból tájékozódhatna a történtekről, hanem hűséges vígszínházi nézőként elsők között lenne, akihez eljut álláspontunk”

– kezdi Eszenyi a hírlevelet, amelyben kitért arra is, hogy eddig miért nem közölte álláspontját az ügyben. Mint fogalmazott, délelőttönként próbálnak, este játszanak, most újítják fel a repertoáron lévő előadásokat, így nehézséget okoz minden telefonra, e-mailre és sajtómegkeresésére azonnal reagálni.

A Vígszínház igazgatója leszögezi, hogy a történtek ellenére továbbra is arra törekszenek, hogy a legmagasabb művészi színvonalon szolgálják a nézőiket.

„Valamennyiünket megdöbbentettek a hírek, amik napvilágot láttak kollégánkról, Marton Lászlóról, a Vígszínház egykori igazgatójáról, egyetemi tanárról. Jómagam 35 éve dolgozom a Vígszínházban, amelynek 2009 óta vagyok az igazgatója, ez idő alatt nem értesültem ilyen, vagy ehhez hasonló esetről”

– reagált a zaklatási ügyre Eszenyi Enikő.

Hozzátette: nőként, alkotóként és színházi vezetőként mindig fontosnak tartotta, hogy kiemelt szerepet kapjanak a Vígszínház repertoárján azok az előadások, amelyek felhívják a figyelmet az olyan szélsőséges emberi megnyilvánulásokra, amelyek másokat akaratuk ellenére megalázó, érzelmi törést okozó helyzetbe hoznak, illetve emberi méltóságukban sértenek.

A hírlevélben egyben egyértelművé teszi, hogy a társulatuk elítéli az erőszakot, a hatalommal való visszaélést, és kiáll a gyengék és a kiszolgáltatott helyzetben lévők mellett.

„Hangsúlyozzuk, hogy nem a mi dolgunk ítélkezni. Marton László 2017. október 20-án a személyét érintő ügy tisztázásáig lemondott a Vígszínház főrendezői pozíciójáról, lemondását elfogadtuk”

– olvasható a hírlevélben.

Kedden reggel közleményt adott ki a Vígszínház is az üggyel kapcsolatban, ebből kiderült, hogy levették a műsorról Marton László legutóbbi rendezésének bemutatóját. A bérleteseknek kiküldött hírlevélben is említést tesznek arról, hogy

„a december 15-re tervezett Ibsen A vadkacsa című darabjának bemutatója elmarad a Pesti Színházban”,

a megváltozott műsortervről pedig hamarosan tájékoztatják a bérletes nézőket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Japánban járhatott Banksy

Japánban járhatott Banksy


JAPÁN ,     BANKSY,     GRAFFITI

Végső búcsút vettek Kósa Ferenc Kossuth-díjas filmrendezőtől

Végső búcsút vettek Kósa Ferenc Kossuth-díjas filmrendezőtőlA kormány megvásárolta Munkácsy Golgota című festményét

A kormány megvásárolta Munkácsy Golgota című festményétA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen