hirdetés
Kultúra

Megszólalt Eszenyi Enikő is a zaklatási ügyben

A Vígszínház bérleteseinek szóló hírlevélben is szó van az elmúlt napokban Marton Lászlót ért szexuális zaklatási vádakról.
Eszenyi Enikő Eszenyi Enikő (Forrás: nlcafe.hu)
hirdetés

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a bérleteseknek külön hírlevelet küldött Marton László zaklatási ügyével kapcsolatosan, a hírlevél szövegét a Blikk is közzétette.

„A mai napon a Vígszínház kiadott egy közleményt az elmúlt hét eseményeire reagálva. Szeretném, ha nem csak a sajtóból tájékozódhatna a történtekről, hanem hűséges vígszínházi nézőként elsők között lenne, akihez eljut álláspontunk”

– kezdi Eszenyi a hírlevelet, amelyben kitért arra is, hogy eddig miért nem közölte álláspontját az ügyben. Mint fogalmazott, délelőttönként próbálnak, este játszanak, most újítják fel a repertoáron lévő előadásokat, így nehézséget okoz minden telefonra, e-mailre és sajtómegkeresésére azonnal reagálni.

A Vígszínház igazgatója leszögezi, hogy a történtek ellenére továbbra is arra törekszenek, hogy a legmagasabb művészi színvonalon szolgálják a nézőiket.

„Valamennyiünket megdöbbentettek a hírek, amik napvilágot láttak kollégánkról, Marton Lászlóról, a Vígszínház egykori igazgatójáról, egyetemi tanárról. Jómagam 35 éve dolgozom a Vígszínházban, amelynek 2009 óta vagyok az igazgatója, ez idő alatt nem értesültem ilyen, vagy ehhez hasonló esetről”

– reagált a zaklatási ügyre Eszenyi Enikő.

Hozzátette: nőként, alkotóként és színházi vezetőként mindig fontosnak tartotta, hogy kiemelt szerepet kapjanak a Vígszínház repertoárján azok az előadások, amelyek felhívják a figyelmet az olyan szélsőséges emberi megnyilvánulásokra, amelyek másokat akaratuk ellenére megalázó, érzelmi törést okozó helyzetbe hoznak, illetve emberi méltóságukban sértenek.

A hírlevélben egyben egyértelművé teszi, hogy a társulatuk elítéli az erőszakot, a hatalommal való visszaélést, és kiáll a gyengék és a kiszolgáltatott helyzetben lévők mellett.

„Hangsúlyozzuk, hogy nem a mi dolgunk ítélkezni. Marton László 2017. október 20-án a személyét érintő ügy tisztázásáig lemondott a Vígszínház főrendezői pozíciójáról, lemondását elfogadtuk”

– olvasható a hírlevélben.

Kedden reggel közleményt adott ki a Vígszínház is az üggyel kapcsolatban, ebből kiderült, hogy levették a műsorról Marton László legutóbbi rendezésének bemutatóját. A bérleteseknek kiküldött hírlevélben is említést tesznek arról, hogy

„a december 15-re tervezett Ibsen A vadkacsa című darabjának bemutatója elmarad a Pesti Színházban”,

a megváltozott műsortervről pedig hamarosan tájékoztatják a bérletes nézőket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elhunyt Baleczky Annamária

Elhunyt Baleczky AnnamáriaVáltozatos programok lesznek az októberi hosszú hétvégén

Változatos programok lesznek az októberi hosszú hétvégénhirdetés
Megújult a békéscsabai evangélikus nagytemplom

Megújult a békéscsabai evangélikus nagytemplomFelavatták Herczegh Géza jogtudós szobrát a szlovákiai Nagykaposon

Felavatták Herczegh Géza jogtudós szobrát a szlovákiai NagykaposonMa tartják a Magyar fürdőkultúra napját

Ma tartják a Magyar fürdőkultúra napjáthirdetés
hirdetés
Ezen a hétvégén is változatos programok közül válogathatunk

Ezen a hétvégén is változatos programok közül válogathatunkÚj vörös panda érkezett a Szegedi Vadasparkba

Új vörös panda érkezett a Szegedi VadasparkbaA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen