Kultúra

Több kategóriában adnak át díjakat a magyar operett napján

Több kategóriában adnak át díjakat kedden este a magyar operett napján a Budapesti Operettszínházban. Lőrinczy György igazgató az M1 aktuális csatornán kedden délelőtt azt mondta, a sikeres műfaj hazánkban ma együtt hordozza a tradíciót és az innovációt.
Operett Díjakat adnak át a magyar operett napján (Forrás: Pinterest.com)

A magyar operett napját 2002 óta tartják meg október 24-én: 1882-ben ezen a napon született Kálmán Imre, 1948-ban ekkor hunyt el Lehár Ferenc.

"Díjat adunk át az évad musicalszínészének, operettszínészének, Marsallbot-díjat kap a legsikeresebb fiatal színész, nagydíjat és életműdíjat pedig azok vehetik át, akik az elmúlt évtizedekben tettek sokat a műfajért"

- fejtette ki Lőrinczy György.

Mint elhangzott, a Budapesti Operettszínház intenzív időszakát éli, hiszen szombaton a bécsi Konzerthausban adtak nagy sikerű koncertet, 27-én pedig Siófokon, Kálmán Imre szülővárosában lesz látható a társulat.

"Készülünk a Luxemburg grófja bemutatójára, péntektől vasárnapig pedig játsszuk Kálmán Imre operettjét, A chicagói hercegnőt, amellyel idén díjat nyertünk a Pécsi Országos Színházi Találkozón".

Lőrinczy György megfogalmazása szerint utóbbi előadás tradíció és innováció is: megtartva a kálmáni értékeket valami olyat visz be az előadásokba, ami a mai fiatalságnak is érdekes lehet.

Az igazgató a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden arról beszélt, hogy a magyar operett a nemzetközi elitklubban van, versenyben a dobogóért.

"A magyar operettjátszás hungarikum azzal, hogy táncoskomikus és a szubrett nemcsak énekel, hanem közben akrobatikus táncot lejt, mindezt humoros köntösbe ágyazva"

- mondta Lőrinczy György.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen