hirdetés
Kultúra

Sárosdi Lilla szeretné, ha Marton László bocsánatot kérne

Sárosdi Lilla nem lepődött meg azon, hogy Marton László rendező végül nem perel, ugyanis nagy társadalmi ügy lett a bejelentéséből – mondta a színésznő az ATV Híradójának.
Sárosdi Lilla Sárosdi Lilla (Forrás: nepszava.hu)
hirdetés

Kedden a Független Hírügynökség arról írt, hogy értesülésük szerint Marton László – feltehetőleg ügyvédje tanácsára – végül eláll attól, hogy beperelje Sárosdi Lillát.

Ezt követően az ATV Híradójának Sárosdi Lilla elmondta, hogy „nem lepődött meg”: szerinte „elég nyilvánvaló volt”, hogy Marton László nem perel, mert ekkora társadalmi ügy lett a dologból, és mert sok áldozat szólalt meg, akikkel hasonló dolog történt, mint vele.

A színésznő azt mondta, hogy tud olyanokról, akik a nevükkel még nem mernek előlépni, és mivel ő robbantotta ki a botrányt, ezért többen hozzá fordulnak a történetükkel. Sárosdi Lilla úgy látja, az „emberek beszélni akarnak és megmozdult valami”.

Mivel a színésznőnek nincs lehetősége a jogi lépésekre, ezért azt szeretné, ha Marton László bocsánatot kérne, ráadásul úgy véli, az ügyből a rendező is így jöhetne ki „emelt fővel”.

„Most úgy érzem, hogy rajta az ország szeme, és nem mindegy, hogy mit üzen a jövőbeli áldozatoknak és elkövetőknek” – mondta Sárosdi Lilla, aki szerint a bocsánatkéréssel a rendező példát is mutatna.

Sárosdi Lilla elmondta, hogy első megszólalása után rájött, hogy egy problémát csak úgy lehet feldolgozni és megérteni, ha „van egy megnevezett elkövető és egy megnevezett áldozat”.

A színésznő egyben megjegyezte, szeretné, ha nem évülnének el 5 éven belül az ilyen ügyek, mert szerinte a megszólalt áldozatok példája is mutatja, hogy sokan akár éveken keresztül nem tudják elmondani – még a barátoknak, szülőknek sem – azt, ami velük történt.

A Vígszínház a keddi napon kiadott közleményében egyebek mellett azt írta:

„A Vígszínház első lépésként csatlakozik a Független Előadó-Művészeti Szövetség kezdeményezéséhez és aktívan részt vállal a hatalommal való visszaélések és a szexuális zaklatások megelőzését célzó közös munkában. Továbbá kezdeményezi egy színházi szektor szintű anonim bejelentő vonal, vagy online-felület létrehozását, amelyen minden magát érintettnek érző színházi dolgozó, vagy akár színházba járó név nélkül jelentheti be a hasonló eseteket, amelyeket minden esetben kivizsgálunk”.

Ezt Sárosdi Lilla üdvözölte, és egyben megjegyezte: fontosnak tartja, hogy meglegyenek majd azok a szakemberek, akik képesek lesznek működtetni az anonim bejelentő vonalat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A vert csipkének szentelnek nemzetközi fesztivált Kecskeméten

A vert csipkének szentelnek nemzetközi fesztivált KecskemétenSzombaton kezdődnek az augusztus 20-ai központi rendezvények

Szombaton kezdődnek az augusztus 20-ai központi rendezvényekhirdetés
Szurikáták születtek a Szegedi Vadasparkban

Szurikáták születtek a Szegedi VadasparkbanMeghalt Jill Janus, a Huntress énekesnője

Meghalt Jill Janus, a Huntress énekesnője


JILL JANUS,     HUNTRESS,     GYÁSZ

Elhunyt a soul királynője, Aretha Franklin

Elhunyt a soul királynője, Aretha Franklin


ARETHA FRANKLIN,     GYÁSZ,     SOUL

hirdetés
hirdetés
565 ezres látogatócsúccsal zárt a Sziget fesztivál

565 ezres látogatócsúccsal zárt a Sziget fesztiválNagyboldogasszony ünnepe van ma

Nagyboldogasszony ünnepe van maÚjra nyílik a hétvégén a Magyar Ízek Utcája

Újra nyílik a hétvégén a Magyar Ízek Utcájaloading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen