hirdetés
Kultúra

Sárosdi Lilla szeretné, ha Marton László bocsánatot kérne

Sárosdi Lilla nem lepődött meg azon, hogy Marton László rendező végül nem perel, ugyanis nagy társadalmi ügy lett a bejelentéséből – mondta a színésznő az ATV Híradójának.
Sárosdi Lilla Sárosdi Lilla (Forrás: nepszava.hu)
hirdetés

Kedden a Független Hírügynökség arról írt, hogy értesülésük szerint Marton László – feltehetőleg ügyvédje tanácsára – végül eláll attól, hogy beperelje Sárosdi Lillát.

Ezt követően az ATV Híradójának Sárosdi Lilla elmondta, hogy „nem lepődött meg”: szerinte „elég nyilvánvaló volt”, hogy Marton László nem perel, mert ekkora társadalmi ügy lett a dologból, és mert sok áldozat szólalt meg, akikkel hasonló dolog történt, mint vele.

A színésznő azt mondta, hogy tud olyanokról, akik a nevükkel még nem mernek előlépni, és mivel ő robbantotta ki a botrányt, ezért többen hozzá fordulnak a történetükkel. Sárosdi Lilla úgy látja, az „emberek beszélni akarnak és megmozdult valami”.

Mivel a színésznőnek nincs lehetősége a jogi lépésekre, ezért azt szeretné, ha Marton László bocsánatot kérne, ráadásul úgy véli, az ügyből a rendező is így jöhetne ki „emelt fővel”.

„Most úgy érzem, hogy rajta az ország szeme, és nem mindegy, hogy mit üzen a jövőbeli áldozatoknak és elkövetőknek” – mondta Sárosdi Lilla, aki szerint a bocsánatkéréssel a rendező példát is mutatna.

Sárosdi Lilla elmondta, hogy első megszólalása után rájött, hogy egy problémát csak úgy lehet feldolgozni és megérteni, ha „van egy megnevezett elkövető és egy megnevezett áldozat”.

A színésznő egyben megjegyezte, szeretné, ha nem évülnének el 5 éven belül az ilyen ügyek, mert szerinte a megszólalt áldozatok példája is mutatja, hogy sokan akár éveken keresztül nem tudják elmondani – még a barátoknak, szülőknek sem – azt, ami velük történt.

A Vígszínház a keddi napon kiadott közleményében egyebek mellett azt írta:

„A Vígszínház első lépésként csatlakozik a Független Előadó-Művészeti Szövetség kezdeményezéséhez és aktívan részt vállal a hatalommal való visszaélések és a szexuális zaklatások megelőzését célzó közös munkában. Továbbá kezdeményezi egy színházi szektor szintű anonim bejelentő vonal, vagy online-felület létrehozását, amelyen minden magát érintettnek érző színházi dolgozó, vagy akár színházba járó név nélkül jelentheti be a hasonló eseteket, amelyeket minden esetben kivizsgálunk”.

Ezt Sárosdi Lilla üdvözölte, és egyben megjegyezte: fontosnak tartja, hogy meglegyenek majd azok a szakemberek, akik képesek lesznek működtetni az anonim bejelentő vonalat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Már látogatható a Szent István-bazilikánál az adventi rendezvény

Már látogatható a Szent István-bazilikánál az adventi rendezvény


BUDAPEST,     ADVENT,     BAZILIKA

Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze

Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művészehirdetés
A 15. Anilogue vendége lesz a DreamWorks Animation nemzetközi igazgatója is

A 15. Anilogue vendége lesz a DreamWorks Animation nemzetközi igazgatója is


ANILOGUE,     ANIMÁCIÓ,     FILM

A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon

A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon


SOPRON,     LIMP BIZKIT,     ÁKOS

Télen is tart a balatoni programszezon

Télen is tart a balatoni programszezon


BALATON,     PROGRAMAJÁNLÓ,     TÉL

hirdetés
hirdetés
Változatos adventi programok Szegeden

Változatos adventi programok Szegeden


SZEGED,     ADVENT,     PROGRAMAJÁNLÓ

Súlyos fejműtéten esett át Jirí Menzel

Súlyos fejműtéten esett át Jirí Menzel


JIRÍ MENZEL,     MŰTÉT,     RENDEZŐ

Meghalt David Cassidy amerikai színész, énekes

Meghalt David Cassidy amerikai színész, énekeshirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen