Kultúra

Terry Richardson sztárfotós nem dolgozhat többé a vezető divatlapoknak

Nem dolgozhat többé a vezető divatmagazinoknak, köztük a Vogue-nak és a Glamournak a szexuális zaklatással vádolt sztárfotós, Terry Richardson - számolt be róla a BBC News.
Terry Richardson Terry Richardson nem dolgozhat többé a vezető divatlapoknak (Forrás: metro.co.uk)

Richardsonnal a Condé Nast International amerikai médiacsoport szakított meg azonnali hatállyal minden kapcsolatot.

A médiaóriás 143 magazint ad ki, köztük a Vogue, a Glamour, a GQ, a Vanity Fair és a Wired című népszerű lapokat. A lépésre azt követően került sor, hogy a Weinstein-botrány nyomán ismét előtérbe kerültek a modellek szexuális zaklatásával és kihasználásával vádolt fotós ügyei.

Richardson mindig tagadta, hogy bárkit szexuálisan zaklatott volna, vagy bárkivel megengedhetetlenül viselkedett volna.

A divatfotós képviselője által kedden kiadott közlemény szerint Richardsonról köztudott volt, hogy erotikus töltetű képeket készít, de azt állította, hogy fotómodelljei akarata ellenére sohasem tett semmit, közös megegyezéssel vettek részt a munkában.

A Condé Nast elnökhelyettese, James Woolhouse hétfőn körlevélben tájékoztatta a magazinokat a fotós menesztéséről. Woolhouse határozottan leszögezte, hogy a Richardsontól megrendelt és elkészített fotók, amelyeket még nem publikáltak, már nem kerülhetnek bele a lapokba, más képekkel kell azokat helyettesíteni.

Richardson számos sztárral készített erotikus tartalmú fotókat, ő rendezte Miley Cyrus Wrecking Ball és Beyonce XO című videoklipjét is. Cyrus, aki meztelenül is feltűnt a klipjében, később arról beszélt, már megbánta, hogy ebbe belement.

2014-ben Emma Appleton brit modell írta felháborodva Twitterén, hogy Richardson szexért cserébe kínált neki Vogue-fotózást. Az eset után petíció indult annak érdekében, hogy a vezető magazinok ne alkalmazzák Richardsont.

A The Time szerint az amerikai Vogue közölte, hogy a továbbiakban nem terveznek közös munkát vele, de mások mellett a Rolling Stone, Harper's Bazaar és GQ továbbra is foglalkoztatta.

A fotós akkor a The Huffington Postban magyarázkodott, írásában netes pletykának és hamis vádaskodásnak nevezte a gyanúsításokat.

Az 52 éves Richardsonnal kapcsolatban ismét felszínre került szexuális zaklatási vádakkal először az október 22-én megjelent Sunday Times foglalkozott, amelyben újabb zaklatási esetekről nem számoltak be, viszont a régi ügyeket felidézték.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Japánban járhatott Banksy

Japánban járhatott Banksy


JAPÁN ,     BANKSY,     GRAFFITI

Végső búcsút vettek Kósa Ferenc Kossuth-díjas filmrendezőtől

Végső búcsút vettek Kósa Ferenc Kossuth-díjas filmrendezőtőlA kormány megvásárolta Munkácsy Golgota című festményét

A kormány megvásárolta Munkácsy Golgota című festményétA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen