hirdetés
Kultúra

Bocsánatot kért Marton László

Marton László rendező csütörtökön kiadott közleményében bocsánatot kért minden, a nemrég kipattant zaklatási botrány kapcsán névvel vagy név nélkül megszólaló érintettől azért, ha olyat tett, amivel megsértette vagy nehéz helyzetbe hozta őket. Elmondása szerint most megértette: vannak, akik úgy érzik vagy azt gondolják, hogy azzal, ahogyan közeledett hozzájuk, megsértette őket.
Marton László Marton László (Forrás: nlcafe.hu)
hirdetés

Marton László az Országos Sajtószolgálaton keresztül csütörtökön közleményt adott ki az elmúlt napokban-hetekben őt ért zaklatási vádakra reagálva. A közleménye szó szerint:

„Az elmúlt napokban napvilágot látott, személyemet érintő hírek mindent összetörtek körülöttem. Nem kímélték sem a családomat, sem a munkámat, sem önnön magamat. Igyekeztem egész életemben teremteni, alkotni és átadni. Mindez most megsemmisült, olyan - nagyrészt névtelen - közlések alapján melyekben egyoldalú értékelések is találhatók.

Pályám során arra törekedtem, hogy másokat ne bántsak, hanem segítsek. Úgy a színpadon, mint azon kívül. Soha nem akartam egy másik embert megalázni.

Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket.

Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket. Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását.

Bocsánatkérésem mellett, továbbra is a Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendelkezésére állok, hogy hallgassák meg vezetői, rendezői és tanári működésemmel kapcsolatban a társulat tagjait, a színház dolgozóit, valamennyi volt és jelenlegi tanítványomat.”

A botrány még október 14-én robbant ki, ekkor Sárosdi Lilla színésznő – még anélkül, hogy megnevezte volna a rendezőt – azzal állt a nyilvánosság elé, hogy 20 éve egy rendező szexuálisan zaklatta. Néhány nap elteltével aztán a közösségi oldalán elmondta azt is, hogy Marton Lászlóról, a Vígszínház egykori igazgatójáról beszélt.

Erre Marton László hamarosan egy rövid közleménnyel reagált, és az ügy tisztázásáig lemondott főrendezői posztjáról a Vígszínházban, valamint a Színművészeti Egyetemen is hasonló lépést kezdeményezett. Azt írta:

„Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére”.

Noha ennek nyomán perre lehetett számítani, a napokban a Független Hírügynökség arról számolt be, hogy Marton László – ügyvédje tanácsára – végül eláll a pertől.

Ezzel kapcsolatban Sárosdi Lilla az ATV Híradójának azt monda, hogy nem lepődött meg azon, hogy mégsem perel a rendező, mivel nagy társadalmi ügy lett a bejelentéséből, és többen is hasonló esetekről számoltak be. A színésznő bejelentése után ugyanis előbb kettő, később pedig másik hét áldozat is arról számolt be, hogy a rendező zaklatta őket. Sárosdi Lilla egyébként elmondta azt is, hogy bocsánatkérést vár Martontól, és úgy véli, hogy az ügyből a rendező is így jöhetne ki „emelt fővel”.

Az üggyel kapcsolatban a Vígszínház közleményt adott ki, és annak igazgatója, Eszenyi Enikő is megfogalmazta álláspontját. A bérleteseknek kiküldött hírlevélben azt írta:

„Valamennyiünket megdöbbentettek a hírek, amik napvilágot láttak kollégánkról, Marton Lászlóról, a Vígszínház egykori igazgatójáról, egyetemi tanárról. Jómagam 35 éve dolgozom a Vígszínházban, amelynek 2009 óta vagyok az igazgatója, ez idő alatt nem értesültem ilyen, vagy ehhez hasonló esetről”.

Utóbbit Fáy Miklós kritikus nemrég megkérdőjelezte azt állítva, hogy egy közös ismerősük beszélt Eszenyi Enikővel a zaklatásokról.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Whitesnake-koncert lesz 2019-ben a Barba Negra Trackben

Whitesnake-koncert lesz 2019-ben a Barba Negra TrackbenNem lesz hiány érdekes programokban ezen a hétvégén sem

Nem lesz hiány érdekes programokban ezen a hétvégén semhirdetés
hirdetés
hirdetés
Tíz év után ismét turnézik a Spice Girls

Tíz év után ismét turnézik a Spice Girls


SPICE GIRLS,     ZENE,     TURNÉ

Ezen a hétvégén is akadnak érdekes programok

Ezen a hétvégén is akadnak érdekes programok


HÉTVÉGE,     PROGRAM,     MÁRTON-NAP

Sas József idén már nem lép színpadra

Sas József idén már nem lép színpadraA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen