hirdetés
Kultúra

Fáy Miklós szerint nem igaz, hogy Eszenyi Enikő nem tudott a zaklatásokról

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a napokban a bérleteseknek külön hírlevelet küldött Marton László zaklatási ügyével kapcsolatosan, amelyben azt írta, hogy „valamennyiüket megdöbbentették” a Marton Lászlóval kapcsolatos hírek, és bár 35 éve dolgozik a Vígszínházban, amelynek 2009 óta az igazgatója, ez idő alatt nem értesült hasonló esetről. Fáy Miklós azonban kétségbe vonja, hogy ez valóban így van...
Fáy Miklós Fáy Miklós (Forrás: kisalfold.hu)
hirdetés

Marton László zaklatási ügyének kirobbanását követően kedden Eszenyi Enikő a bérleteseknek külön hírlevelet küldött a témában, amelyben egyebek mellett megfogalmazta:

„Valamennyiünket megdöbbentettek a hírek, amik napvilágot láttak kollégánkról, Marton Lászlóról, a Vígszínház egykori igazgatójáról, egyetemi tanárról. Jómagam 35 éve dolgozom a Vígszínházban, amelynek 2009 óta vagyok az igazgatója, ez idő alatt nem értesültem ilyen, vagy ehhez hasonló esetről”.

Fáy Miklós kritikus azonban lehetetlennek tartja, hogy a Vígszínház igazgatója nem tudott az ilyen esetekről, ráadásul ha így is van, az nem menti fel őt a felelősség alól – számol be róla a Bors.

A kritikus azt írta, szerdán ötször is megkapta a Vígszínház közleményét, és mindig azt hitte, hogy az előzőhöz képest az újabbat javították azzal, hogy „bocs, az előbb nem mondtam igazat”. Ez a várakozása azonban nem teljesült, mert ötödszörre is azt olvashatta a hírlevélben, hogy Eszenyi Enikő állítja, nem hallott a Marton-ügyről igazgatósága és színésznősége alatt sem.

„Egyébként sem egy nagy védekezés, hogy az igazgatónak fogalma sincs, mit művel a főrendező a próbákon és a próbákon kívül, de sajna van közös ismerősünk, akivel beszéltek erről, mármint hogy a főrendező úr zaklatja a színésznőket”

– jegyezte meg Fáy Miklós, aki úgy emlékszik, Eszenyi Enikő ekkor azt mondta, hogy ő kivétel, akit Marton nem környékezett meg.

Fáy egyébként úgy véli, hogy többen is lehetnek Marton Lászlón kívül, akik attól tarthatnak, hogy az ő nevük előkerült-e egy hasonló ügyben.

„Elégedjünk meg annyival, hogy néhányan a körúton és azon belül minden reggel kicsit idegesen kapcsolják be a számítógépüket, nyugtalanul szörfölgetnek, hogy vajon sorra kerültek-e. Nem? Ma sem? Akkor holnap?” – írta az oldalán.

Ezen túl megjegyezte azt is, hogy téved, aki szerint „most jött el a tisztázás kora”, miközben „a tisztázás is hazudással kezdődik”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A vert csipkének szentelnek nemzetközi fesztivált Kecskeméten

A vert csipkének szentelnek nemzetközi fesztivált KecskemétenSzombaton kezdődnek az augusztus 20-ai központi rendezvények

Szombaton kezdődnek az augusztus 20-ai központi rendezvényekhirdetés
Szurikáták születtek a Szegedi Vadasparkban

Szurikáták születtek a Szegedi VadasparkbanMeghalt Jill Janus, a Huntress énekesnője

Meghalt Jill Janus, a Huntress énekesnője


JILL JANUS,     HUNTRESS,     GYÁSZ

Elhunyt a soul királynője, Aretha Franklin

Elhunyt a soul királynője, Aretha Franklin


ARETHA FRANKLIN,     GYÁSZ,     SOUL

hirdetés
hirdetés
565 ezres látogatócsúccsal zárt a Sziget fesztivál

565 ezres látogatócsúccsal zárt a Sziget fesztiválNagyboldogasszony ünnepe van ma

Nagyboldogasszony ünnepe van maÚjra nyílik a hétvégén a Magyar Ízek Utcája

Újra nyílik a hétvégén a Magyar Ízek Utcájaloading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen