hirdetés
Kultúra

Fáy Miklós szerint nem igaz, hogy Eszenyi Enikő nem tudott a zaklatásokról

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a napokban a bérleteseknek külön hírlevelet küldött Marton László zaklatási ügyével kapcsolatosan, amelyben azt írta, hogy „valamennyiüket megdöbbentették” a Marton Lászlóval kapcsolatos hírek, és bár 35 éve dolgozik a Vígszínházban, amelynek 2009 óta az igazgatója, ez idő alatt nem értesült hasonló esetről. Fáy Miklós azonban kétségbe vonja, hogy ez valóban így van...
Fáy Miklós Fáy Miklós (Forrás: kisalfold.hu)
hirdetés

Marton László zaklatási ügyének kirobbanását követően kedden Eszenyi Enikő a bérleteseknek külön hírlevelet küldött a témában, amelyben egyebek mellett megfogalmazta:

„Valamennyiünket megdöbbentettek a hírek, amik napvilágot láttak kollégánkról, Marton Lászlóról, a Vígszínház egykori igazgatójáról, egyetemi tanárról. Jómagam 35 éve dolgozom a Vígszínházban, amelynek 2009 óta vagyok az igazgatója, ez idő alatt nem értesültem ilyen, vagy ehhez hasonló esetről”.

Fáy Miklós kritikus azonban lehetetlennek tartja, hogy a Vígszínház igazgatója nem tudott az ilyen esetekről, ráadásul ha így is van, az nem menti fel őt a felelősség alól – számol be róla a Bors.

A kritikus azt írta, szerdán ötször is megkapta a Vígszínház közleményét, és mindig azt hitte, hogy az előzőhöz képest az újabbat javították azzal, hogy „bocs, az előbb nem mondtam igazat”. Ez a várakozása azonban nem teljesült, mert ötödszörre is azt olvashatta a hírlevélben, hogy Eszenyi Enikő állítja, nem hallott a Marton-ügyről igazgatósága és színésznősége alatt sem.

„Egyébként sem egy nagy védekezés, hogy az igazgatónak fogalma sincs, mit művel a főrendező a próbákon és a próbákon kívül, de sajna van közös ismerősünk, akivel beszéltek erről, mármint hogy a főrendező úr zaklatja a színésznőket”

– jegyezte meg Fáy Miklós, aki úgy emlékszik, Eszenyi Enikő ekkor azt mondta, hogy ő kivétel, akit Marton nem környékezett meg.

Fáy egyébként úgy véli, hogy többen is lehetnek Marton Lászlón kívül, akik attól tarthatnak, hogy az ő nevük előkerült-e egy hasonló ügyben.

„Elégedjünk meg annyival, hogy néhányan a körúton és azon belül minden reggel kicsit idegesen kapcsolják be a számítógépüket, nyugtalanul szörfölgetnek, hogy vajon sorra kerültek-e. Nem? Ma sem? Akkor holnap?” – írta az oldalán.

Ezen túl megjegyezte azt is, hogy téved, aki szerint „most jött el a tisztázás kora”, miközben „a tisztázás is hazudással kezdődik”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elhunyt Clint Walker amerikai westernsztár

Elhunyt Clint Walker amerikai westernsztár


CLINT WALKER,     FILM,     GYÁSZ

Meghalt Philip Roth író

Meghalt Philip Roth író


PHILIP ROTH,     IRODALOM,     GYÁSZ

hirdetés
Emlékpadot avattak Fábián Juli tiszteletére

Emlékpadot avattak Fábián Juli tiszteletéreA Szentlélek eljövetelét ünneplik pünkösd vasárnap a keresztények

A Szentlélek eljövetelét ünneplik pünkösd vasárnap a keresztényekMagyar versenyfilm nyerte el a kritikusok különdíját Cannes-ban

Magyar versenyfilm nyerte el a kritikusok különdíját Cannes-banhirdetés
hirdetés
Pénteken kezdődik Balatonfüreden a hal- és borünnep

Pénteken kezdődik Balatonfüreden a hal- és borünnepMeghalt Tom Wolfe író, újságíró

Meghalt Tom Wolfe író, újságíróMuzulmán szuperhősről készül film a Marvelnél

Muzulmán szuperhősről készül film a Marvelnél


MARVEL,     FILM,     MS MARVEL

hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen