hirdetés
Kultúra

Fáy Miklós szerint nem igaz, hogy Eszenyi Enikő nem tudott a zaklatásokról

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a napokban a bérleteseknek külön hírlevelet küldött Marton László zaklatási ügyével kapcsolatosan, amelyben azt írta, hogy „valamennyiüket megdöbbentették” a Marton Lászlóval kapcsolatos hírek, és bár 35 éve dolgozik a Vígszínházban, amelynek 2009 óta az igazgatója, ez idő alatt nem értesült hasonló esetről. Fáy Miklós azonban kétségbe vonja, hogy ez valóban így van...
Fáy Miklós Fáy Miklós (Forrás: kisalfold.hu)
hirdetés

Marton László zaklatási ügyének kirobbanását követően kedden Eszenyi Enikő a bérleteseknek külön hírlevelet küldött a témában, amelyben egyebek mellett megfogalmazta:

„Valamennyiünket megdöbbentettek a hírek, amik napvilágot láttak kollégánkról, Marton Lászlóról, a Vígszínház egykori igazgatójáról, egyetemi tanárról. Jómagam 35 éve dolgozom a Vígszínházban, amelynek 2009 óta vagyok az igazgatója, ez idő alatt nem értesültem ilyen, vagy ehhez hasonló esetről”.

Fáy Miklós kritikus azonban lehetetlennek tartja, hogy a Vígszínház igazgatója nem tudott az ilyen esetekről, ráadásul ha így is van, az nem menti fel őt a felelősség alól – számol be róla a Bors.

A kritikus azt írta, szerdán ötször is megkapta a Vígszínház közleményét, és mindig azt hitte, hogy az előzőhöz képest az újabbat javították azzal, hogy „bocs, az előbb nem mondtam igazat”. Ez a várakozása azonban nem teljesült, mert ötödszörre is azt olvashatta a hírlevélben, hogy Eszenyi Enikő állítja, nem hallott a Marton-ügyről igazgatósága és színésznősége alatt sem.

„Egyébként sem egy nagy védekezés, hogy az igazgatónak fogalma sincs, mit művel a főrendező a próbákon és a próbákon kívül, de sajna van közös ismerősünk, akivel beszéltek erről, mármint hogy a főrendező úr zaklatja a színésznőket”

– jegyezte meg Fáy Miklós, aki úgy emlékszik, Eszenyi Enikő ekkor azt mondta, hogy ő kivétel, akit Marton nem környékezett meg.

Fáy egyébként úgy véli, hogy többen is lehetnek Marton Lászlón kívül, akik attól tarthatnak, hogy az ő nevük előkerült-e egy hasonló ügyben.

„Elégedjünk meg annyival, hogy néhányan a körúton és azon belül minden reggel kicsit idegesen kapcsolják be a számítógépüket, nyugtalanul szörfölgetnek, hogy vajon sorra kerültek-e. Nem? Ma sem? Akkor holnap?” – írta az oldalán.

Ezen túl megjegyezte azt is, hogy téved, aki szerint „most jött el a tisztázás kora”, miközben „a tisztázás is hazudással kezdődik”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Már látogatható a Szent István-bazilikánál az adventi rendezvény

Már látogatható a Szent István-bazilikánál az adventi rendezvény


BUDAPEST,     ADVENT,     BAZILIKA

Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze

Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művészehirdetés
A 15. Anilogue vendége lesz a DreamWorks Animation nemzetközi igazgatója is

A 15. Anilogue vendége lesz a DreamWorks Animation nemzetközi igazgatója is


ANILOGUE,     ANIMÁCIÓ,     FILM

A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon

A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon


SOPRON,     LIMP BIZKIT,     ÁKOS

Télen is tart a balatoni programszezon

Télen is tart a balatoni programszezon


BALATON,     PROGRAMAJÁNLÓ,     TÉL

hirdetés
hirdetés
Változatos adventi programok Szegeden

Változatos adventi programok Szegeden


SZEGED,     ADVENT,     PROGRAMAJÁNLÓ

Súlyos fejműtéten esett át Jirí Menzel

Súlyos fejműtéten esett át Jirí Menzel


JIRÍ MENZEL,     MŰTÉT,     RENDEZŐ

Meghalt David Cassidy amerikai színész, énekes

Meghalt David Cassidy amerikai színész, énekeshirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen