hirdetés
Kultúra

Kirúgta az Operettszínház Kerényi Miklós Gábort

Azonnali hatállyal felmentette az Operettszínház igazgatósága a munkavégzés alól Kerényit, aki nemrég a közösségi oldalán kért bocsánatot „bárkitől, akit bármivel megbántott”.
Kerényi Miklós Gábor Kerényi Miklós Gábor (Forrás: nlcafe.hu)
hirdetés

A Budapesti Operettszínház Igazgatósága azonnali hatállyal felmentette Kerényi Miklós Gábort a munkavégzés alól – írja a hvg.hu.

A lap felidézi, Kerényi korábban, amikor még csak pletykák terjedtek az állítólagos visszaélésekről, visszautasította a vádakat, vasárnap pedig nyugdíjazását kérte. Ezek után azonban hétfőn Maros Ákos színész az ATV Egyenes Beszéd című műsorában már arccal, névvel vállalva számolt be arról, hogy Kerényi 1994-ben Szegeden elfenekelte egy vállfával egy kollégiumi teremben őt.

Maros Ákos vasárnap, akkor még név nélkül az Index cikkében is beszélt az esetről. Elmondása szerint a kollégium egyik termében iskolapadok voltak, amelyek egyikét eldöntve Kerényi eltorlaszolta a kijáratot.

„Azt mondta, vegyem le a nadrágomat, és hajoljak rá egy székre. Ja, és vegyem le az alsónadrágomat is” – számolt be a Szegeden történtekről Maros.

A cikkben rajta kívül többen is beszéltek arról, hogy egy nagy befolyású színházi személyiség előszeretettel szokott fiúkat elfenekelni, ekkor még nem nevezték meg az illetőt.

Kerényi kirúgása mellett az Operettszínház belső vizsgálatot indított. A hvg.hu a színház közleményére hivatkozva azt írja, hogy a fizikai bántalmazás minden formáját elítélik, különös tekintettel azokra az esetekre, amelyek hatalommal való visszaéléssel együtt valósulnak meg. A színház közölte, hogy az ügyek felderítésében érdekeltek, és segítik a zaklatás vagy fizikai bántalmazás áldozatait, akiktől azt kérik, tegyenek bejelentést vagy feljelentést.

A színház olyan belső etikai és bejelentési szabályzat kidolgozását kezdte meg, amely a jövőben megfelelő kontrollt biztosít az ilyen esetek elkerülésére.

Kerényi közösségi oldalán bocsánatot kért, egyebek mellett megfogalmazva, hogy elnézést kér, amennyiben bárkit bármivel megbántott.

„Be kell, hogy valljam, sok élethelyzetben, sok megoldásban, stílusban, viselkedésben valóban közelítettem ahhoz a határhoz, ami még szerintem elfogadhatónak tekinthető. Tettem ezt a művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés, a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán. Megalázni valakit sohase volt célom! Ha valaki ezt mégis így érzi ezúton, de személyesen is szívesen kérek tőle elnézést, bocsánatot, bár szándékom szerint mindig a művészet valamilyen típusú megjelenéséért, a különleges belső világok felszabadítására törekedtem. Előadásaimban éppen úgy, mint a hétköznapi alkalmakkor” – írta a Facebook-bejegyzésben Kerényi.

Hozzátette, bízik abban, hogy bocsánatkérését minden „magát sértettnek érző kollégája” elfogadja, a bejegyzést pedig azzal zárta, hogy számára az a legnagyobb büntetés, hogy „imádott színháza nyugalmának biztosítása érdekében” nyugdíjazását kérte.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Már látogatható a Szent István-bazilikánál az adventi rendezvény

Már látogatható a Szent István-bazilikánál az adventi rendezvény


BUDAPEST,     ADVENT,     BAZILIKA

Elhunyt Komáromy Éva, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja

Elhunyt Komáromy Éva, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagjahirdetés
Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze

Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művészeA 15. Anilogue vendége lesz a DreamWorks Animation nemzetközi igazgatója is

A 15. Anilogue vendége lesz a DreamWorks Animation nemzetközi igazgatója is


ANILOGUE,     ANIMÁCIÓ,     FILM

A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon

A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon


SOPRON,     LIMP BIZKIT,     ÁKOS

hirdetés
hirdetés
Változatos adventi programok Szegeden

Változatos adventi programok Szegeden


SZEGED,     ADVENT,     PROGRAMAJÁNLÓ

Súlyos fejműtéten esett át Jirí Menzel

Súlyos fejműtéten esett át Jirí Menzel


JIRÍ MENZEL,     MŰTÉT,     RENDEZŐ

hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen