hirdetés
Kultúra

Aki kikapcsolódásra vágyik, bőven válogathat a programok között ezen a hétvégén!

A gasztronómiai fesztiválok és rendezvények kedvelői számára különösen is izgalmasnak ígérkezik ez a hétvége, hiszen legyen szó akár a hagyományos ételekről, az év ezen szakában különösen népszerű libáról vagy éppen a süteményekről, most bőven van lehetőségük válogatni a programok között.
Márton-nap A Skanzen izgalmas programokkal várja a látogatókat Márton-napi rendezvényén (Forrás: skanzen.hu)
hirdetés

Az őszi-téli időszakban megsokasodnak a gasztronómiai és hagyományőrző témájú fesztiválok és rendezvények, ami nagyszerű hír az efféle programok kedvelői számára. Alább néhány olyan érdekesnek ígérkező programot szedtünk össze, amelyek ezen a hétvégén (vagyis november 11-12-én) esedékesek.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator Szentendrén

 • Időpont: 2017. november 11 – 12.

A szentendrei Skanzenben a Márton napjához kötődő szokásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók, s mindennek tetejébe újborokat és finom ételeket is kóstolhatnak. Természetesen a kóstoló mellett rengeteg érdekes program is várja a kicsiket és nagyokat a Magyar Termék Nagydíjat is elnyert Márton-napi fesztiválon, így például koncertek, táncház, őszi csemegék és kézműves termékek vására, illetve a múzeumi tájegységek portáin különböző színes hagyományőrző és természetközeli játék, bemutató, kézműves foglalkozás és egyéb program szórakoztatja majd az érdeklődőket.

Márton-napi Libafesztivál Budapesten

 • Időpont: 2017. november 10 – 12.
 • Helyszín: Budapest XI. kerület, Körösy József utca

Budapesten immár hatodik alkalommal rendezik meg a Márton-napi Libafesztivált, ahol hagyományhoz illő programokkal, tradicionális ételekkel és italokkal, valamint számos Márton-napi különlegességgel várják az érdeklődőket. A programnak ezúttal Újbuda ad otthont: az Allee melletti sétányon várják a színes programok a kikapcsolódni vágyókat. A kicsik számára gyermekműsorokkal, libasimogatóval, kézműves foglalkozásokkal kedveskednek, míg a felnőttek újborokat, pálinkákat és kézműves söröket kóstolhatnak, vagy a termelői vásáron körülnézve kiszemelhetnek különleges, az alkalomhoz illő csemegéket.

Márton-napi libafesztivál(Forrás: Facebook / Márton Napi Libafesztivál)

Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Csokoládétalálkozó Szolnokon

 • Időpont: 2017. november 11 – 12.
 • Helyszín: Szolnok, Hild János tér 1.

Aki nem annyira az újborokkal és libás ételekkel, hanem inkább a hazai csokoládék legjavával szeretne megismerkedni, annak a szolnoki csokifesztivál remek lehetőséget nyújt erre ezen a hétvégén. A látogatók a nemzetközi díjnyertes édességeket ismerhetik és vásárolhatják meg, de persze családi programokkal is készülnek a szervezők.

Soproni Sütemény és Tortafesztivál

 • Időpont: 2017. november 12.
 • Helyszín: Sopron, Lővér krt. 37., Szieszta Hotel

Az idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Soproni Sütemény- és Tortafesztivál különlegességét nemcsak sok érdekes program és édesség adja, hanem az is, hogy a rendezvényen befolyt összeget a szervezők az Age Of Hope (Remény Kora) gyermekvédelmi alapítványnak adják át.

A belépő ára felnőtteknek 500 forint, 14 éves kor alatt ingyenes a rendezvény látogatása.

Sütemények(Forrás: Facebook/ IV. Soproni Sütemény -és Tortafesztivál)

Szegedi Mangalicafesztivál

 • Időpont: november 10 – 12.
 • Helyszín: Szeged, Széchenyi tér

A Mangalicafesztiválon a mangalicából készült termékek mellett más magyar termékekkel is találkozhatnak az ide látogatók, akik napját gyermekprogramokkal, zenekarokkal, élőállat-kiállítással, helyben sült mangalica ételekkel, egészben sült malaccal, kiváló borokkal és pálinkákkal teszik emlékezetessé a szervezők.

Bakony Expo 2017.: A bakonyi ízek vására

 • Időpont: 2017. november 10 – 12.
 • Helyszín: Veszprém, Külső-kádártai út, Veszprém Aréna

Ebben az évben már negyedik alkalommal rendezik meg a Bakony Expót, ahol a tájegység sajátos gasztronómiai és népi kulturális hagyományaival ismerkedhetünk meg, a helyi konyhához kapcsolódó témák bemutatásával és a színpadi produkciókkal kísérve. Többféle érdekes program is várja a látogatókat, így például állatsimogató, helyi termékek vására, látványkovácsolás, vagy éppen népi játékok játszóháza, illetve kézműves foglalkozás.

Bakony Expo(Forrás: Facebook / Bakony Expo Hivatalos Oldal)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kétnapos lesz a Kutatók Éjszakája

Kétnapos lesz a Kutatók Éjszakájahirdetés
hirdetés
hirdetés
Ed Sheeran fellép jövőre a Szigeten

Ed Sheeran fellép jövőre a SzigetenJack Black csillagot kapott a Hírességek sétányán

Jack Black csillagot kapott a Hírességek sétányánloading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen