hirdetés
Kultúra

Aki kikapcsolódásra vágyik, bőven válogathat a programok között ezen a hétvégén!

A gasztronómiai fesztiválok és rendezvények kedvelői számára különösen is izgalmasnak ígérkezik ez a hétvége, hiszen legyen szó akár a hagyományos ételekről, az év ezen szakában különösen népszerű libáról vagy éppen a süteményekről, most bőven van lehetőségük válogatni a programok között.
Márton-nap A Skanzen izgalmas programokkal várja a látogatókat Márton-napi rendezvényén (Forrás: skanzen.hu)
hirdetés

Az őszi-téli időszakban megsokasodnak a gasztronómiai és hagyományőrző témájú fesztiválok és rendezvények, ami nagyszerű hír az efféle programok kedvelői számára. Alább néhány olyan érdekesnek ígérkező programot szedtünk össze, amelyek ezen a hétvégén (vagyis november 11-12-én) esedékesek.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator Szentendrén

 • Időpont: 2017. november 11 – 12.

A szentendrei Skanzenben a Márton napjához kötődő szokásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók, s mindennek tetejébe újborokat és finom ételeket is kóstolhatnak. Természetesen a kóstoló mellett rengeteg érdekes program is várja a kicsiket és nagyokat a Magyar Termék Nagydíjat is elnyert Márton-napi fesztiválon, így például koncertek, táncház, őszi csemegék és kézműves termékek vására, illetve a múzeumi tájegységek portáin különböző színes hagyományőrző és természetközeli játék, bemutató, kézműves foglalkozás és egyéb program szórakoztatja majd az érdeklődőket.

Márton-napi Libafesztivál Budapesten

 • Időpont: 2017. november 10 – 12.
 • Helyszín: Budapest XI. kerület, Körösy József utca

Budapesten immár hatodik alkalommal rendezik meg a Márton-napi Libafesztivált, ahol hagyományhoz illő programokkal, tradicionális ételekkel és italokkal, valamint számos Márton-napi különlegességgel várják az érdeklődőket. A programnak ezúttal Újbuda ad otthont: az Allee melletti sétányon várják a színes programok a kikapcsolódni vágyókat. A kicsik számára gyermekműsorokkal, libasimogatóval, kézműves foglalkozásokkal kedveskednek, míg a felnőttek újborokat, pálinkákat és kézműves söröket kóstolhatnak, vagy a termelői vásáron körülnézve kiszemelhetnek különleges, az alkalomhoz illő csemegéket.

Márton-napi libafesztivál(Forrás: Facebook / Márton Napi Libafesztivál)

Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Csokoládétalálkozó Szolnokon

 • Időpont: 2017. november 11 – 12.
 • Helyszín: Szolnok, Hild János tér 1.

Aki nem annyira az újborokkal és libás ételekkel, hanem inkább a hazai csokoládék legjavával szeretne megismerkedni, annak a szolnoki csokifesztivál remek lehetőséget nyújt erre ezen a hétvégén. A látogatók a nemzetközi díjnyertes édességeket ismerhetik és vásárolhatják meg, de persze családi programokkal is készülnek a szervezők.

Soproni Sütemény és Tortafesztivál

 • Időpont: 2017. november 12.
 • Helyszín: Sopron, Lővér krt. 37., Szieszta Hotel

Az idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Soproni Sütemény- és Tortafesztivál különlegességét nemcsak sok érdekes program és édesség adja, hanem az is, hogy a rendezvényen befolyt összeget a szervezők az Age Of Hope (Remény Kora) gyermekvédelmi alapítványnak adják át.

A belépő ára felnőtteknek 500 forint, 14 éves kor alatt ingyenes a rendezvény látogatása.

Sütemények(Forrás: Facebook/ IV. Soproni Sütemény -és Tortafesztivál)

Szegedi Mangalicafesztivál

 • Időpont: november 10 – 12.
 • Helyszín: Szeged, Széchenyi tér

A Mangalicafesztiválon a mangalicából készült termékek mellett más magyar termékekkel is találkozhatnak az ide látogatók, akik napját gyermekprogramokkal, zenekarokkal, élőállat-kiállítással, helyben sült mangalica ételekkel, egészben sült malaccal, kiváló borokkal és pálinkákkal teszik emlékezetessé a szervezők.

Bakony Expo 2017.: A bakonyi ízek vására

 • Időpont: 2017. november 10 – 12.
 • Helyszín: Veszprém, Külső-kádártai út, Veszprém Aréna

Ebben az évben már negyedik alkalommal rendezik meg a Bakony Expót, ahol a tájegység sajátos gasztronómiai és népi kulturális hagyományaival ismerkedhetünk meg, a helyi konyhához kapcsolódó témák bemutatásával és a színpadi produkciókkal kísérve. Többféle érdekes program is várja a látogatókat, így például állatsimogató, helyi termékek vására, látványkovácsolás, vagy éppen népi játékok játszóháza, illetve kézműves foglalkozás.

Bakony Expo(Forrás: Facebook / Bakony Expo Hivatalos Oldal)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elhunyt Clint Walker amerikai westernsztár

Elhunyt Clint Walker amerikai westernsztár


CLINT WALKER,     FILM,     GYÁSZ

hirdetés
Meghalt Philip Roth író

Meghalt Philip Roth író


PHILIP ROTH,     IRODALOM,     GYÁSZ

Emlékpadot avattak Fábián Juli tiszteletére

Emlékpadot avattak Fábián Juli tiszteletéreA Szentlélek eljövetelét ünneplik pünkösd vasárnap a keresztények

A Szentlélek eljövetelét ünneplik pünkösd vasárnap a keresztényekhirdetés
hirdetés
Pénteken kezdődik Balatonfüreden a hal- és borünnep

Pénteken kezdődik Balatonfüreden a hal- és borünnepMeghalt Tom Wolfe író, újságíró

Meghalt Tom Wolfe író, újságíróhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen