hirdetés
Kultúra

Meghalt Karin Dor

Meghalt Karin Dor német színésznő, akit a közönség elsősorban a Csak kétszer élsz című 1967-es James Bond-filmből ismerhet, de emellett Hitchcock Topáz című filmjében is szerepelt, továbbá több filmben Christopher Lee és Lex Barker mellett tűnt fel. A német sztár 79 éves volt.
Karin Dor Karin Dor 1967-ben (Forrás: focus.de)
hirdetés

Karin Dor, akinek legismertebb szerepe alighanem az 1967-es, Csak kétszer élsz című James Bond-filmben Helga Brandtként nyújtott alakítása volt, hétfőn egy müncheni idősotthonban elhunyt. A halálhírről fia számolt be a Bild nevű német lapnak. A színésznő 79 éves volt.

A német filmsztár Alfred Hitchcock 1969-es Topáz című filmjében is kulcsszerepet játszott, valamint az 1962-es Dr. Mabuse láthatatlan karmaiban Christopher Lee mellett tűnt fel a vásznon. Utóbbi egyike volt annak a több tucat filmnek, amelyet akkori férjével, Harald Reinl osztrák rendezővel készítettek.

Karin Dor rendszeresen szerepelt Lex Barker mellett Karl May regényeinek német filmadaptációiban, így például az 1962-es Az Ezüst-tó kincsében, az 1965-ös Winnetou halálában, illetve az 1968-as Winnetou és Old Shatterhand a Halál Völgyében c. filmben is.

Az 1964-es Room 13-ben egy gyilkost játszott, feltűnt továbbá az 1965-ös The Face of Fu Manchu, az 1967-es Die Schlangengrube und das Pendel, az 1977-es Warhead, valamint a 2006-os A másik nő című filmekben is.

Emellett olyan televíziós sorozatokban is szerepet kapott, mint például az It Takes a Thief, az Ironside, illetve a The F.B.I.

Az utóbbi években Németországban színházi szerepeket is vállalt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A pécsi havihegyi mandulafa lett az év fája

A pécsi havihegyi mandulafa lett az év fájaDaruleseket tartanak a Szegedi Fehér-tónál

Daruleseket tartanak a Szegedi Fehér-tónálhirdetés
Elhunyt Baleczky Annamária

Elhunyt Baleczky AnnamáriaVáltozatos programok lesznek az októberi hosszú hétvégén

Változatos programok lesznek az októberi hosszú hétvégénMegújult a békéscsabai evangélikus nagytemplom

Megújult a békéscsabai evangélikus nagytemplomhirdetés
hirdetés
Toto-koncert lesz jövő nyáron az Arénában

Toto-koncert lesz jövő nyáron az Arénában


TOTÓ,     KONCERT,     ZENE

Keddtől egy hétig tart a Metro gasztronapok

Keddtől egy hétig tart a Metro gasztronapokA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen