hirdetés
Kultúra

Meghalt Karin Dor

Meghalt Karin Dor német színésznő, akit a közönség elsősorban a Csak kétszer élsz című 1967-es James Bond-filmből ismerhet, de emellett Hitchcock Topáz című filmjében is szerepelt, továbbá több filmben Christopher Lee és Lex Barker mellett tűnt fel. A német sztár 79 éves volt.
Karin Dor Karin Dor 1967-ben (Forrás: focus.de)
hirdetés

Karin Dor, akinek legismertebb szerepe alighanem az 1967-es, Csak kétszer élsz című James Bond-filmben Helga Brandtként nyújtott alakítása volt, hétfőn egy müncheni idősotthonban elhunyt. A halálhírről fia számolt be a Bild nevű német lapnak. A színésznő 79 éves volt.

A német filmsztár Alfred Hitchcock 1969-es Topáz című filmjében is kulcsszerepet játszott, valamint az 1962-es Dr. Mabuse láthatatlan karmaiban Christopher Lee mellett tűnt fel a vásznon. Utóbbi egyike volt annak a több tucat filmnek, amelyet akkori férjével, Harald Reinl osztrák rendezővel készítettek.

Karin Dor rendszeresen szerepelt Lex Barker mellett Karl May regényeinek német filmadaptációiban, így például az 1962-es Az Ezüst-tó kincsében, az 1965-ös Winnetou halálában, illetve az 1968-as Winnetou és Old Shatterhand a Halál Völgyében c. filmben is.

Az 1964-es Room 13-ben egy gyilkost játszott, feltűnt továbbá az 1965-ös The Face of Fu Manchu, az 1967-es Die Schlangengrube und das Pendel, az 1977-es Warhead, valamint a 2006-os A másik nő című filmekben is.

Emellett olyan televíziós sorozatokban is szerepet kapott, mint például az It Takes a Thief, az Ironside, illetve a The F.B.I.

Az utóbbi években Németországban színházi szerepeket is vállalt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Az utolsó novemberi hétvége is izgalmas programokkal vár

Az utolsó novemberi hétvége is izgalmas programokkal várKézműves sörfesztivált rendeznek Gyulán jövő nyáron

Kézműves sörfesztivált rendeznek Gyulán jövő nyáronhirdetés
Indiai lány lett a világ szépe

Indiai lány lett a világ szépePénteken nyílik meg a budapesti Városháza park adventi vására

Pénteken nyílik meg a budapesti Városháza park adventi vásárahirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen