hirdetés
Kultúra

Meghalt John Hillerman

Nyolcvannégy évesen meghalt John Hillerman, a Magnum című televíziós sorozat sztárja – közölte a színész unokaöccse csütörtökön.
John Hillerman Meghalt John Hillerman (Forrás: variety.com)
hirdetés

Nyolcvannégy éves korában meghalt John Hillermann, akit sokan az 1980-as években futó Magnum című sorozatban Jonathan Higgins brit birtokfelügyelőként nyújtott alakítása révén ismernek. Az amerikai színész halálának hírét unokaöccse jelentette be a csütörtöki napon.

Az elmúlt időben egyre romló egészségügyi állapotban lévő Hillermann csütörtökön, houstoni otthonában halt meg, természetes okokból – tette hozzá Chris Tritico, a színész unokaöccse.

Hillerman a Magnumban játszott híres szerepe mellett az 1970-es években egy Ellery Queen című rádiós sorozatban Simon Brimmer detektívet alakította, míg a One Day at a Time című sitcomban egy Mr. Connors nevű, nehéz természetű főnök szerepét játszotta.

Miután a texasi Denisonban született színész nagyjából 17 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy visszavonul a színészettől, visszatért Texasba. Unokaöccse azt mondta Hillermanról – aki egyben az amerikai légierő veteránja volt –, hogy

„Rendkívüli humorérzéke volt, és az egyik legolvasottabb ember volt, akivel csak találkoztam. Nem tudtál vele Scrabble-t játszani”.

Chris Tritico elmondta azt is, hogy Hillerman a Magnumban is hallott „brit akcentusát” már évtizedekkel korábban is gyakorolta, miután több szerepet is játszott a New York Stage-en a televíziós és mozifilmes munkásságát megelőzően.

Hillermant a közönség láthatta a Fényes nyergek című vígjátékban is, amelyben Howard Johnsont alakította, emellett több televíziós sorozatban is feltűnt, így a Valerie, a The Love Boat és a The Betty White Show címűekben. Szerepelt az Az utolsó mozielőadás és a Fennsíkok csavargója filmekben is.

Utolsó szerepei között volt az 1996-os A Very Brady Sequel (A Brady család 2.) című vígjátékban Dr. Whiteheadként nyújtott alakítása, emellett a Gyilkos sorok televíziós sorozat egy 90-es években bemutatott epizódjában is láthatták a nézők.

John Hillerman kedvenc szerepe azonban unkaöccse szerint kétségtelenül a Magnum Jonathan Higginse volt.

„Az ok, amiért nem vállalt másik nagyobb szerepet az volt, hogy nem akart újabb sitcomot vállalni a Magnum után. Tovább akarta folytatni azt a komoly munkát, amilyen megérzése szerint a Magnum volt” – mondta Chris Tritico.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Bubi lett az év szava 2017-ben

A Bubi lett az év szava 2017-benMegkezdődött az idei Múzeumok éjszakája

Megkezdődött az idei Múzeumok éjszakájahirdetés
Ismét lesz Woodstock az Ugaron fesztivál Ópusztaszeren

Ismét lesz Woodstock az Ugaron fesztivál ÓpusztaszerenA Scooter is fellép az idei debreceni Campus Fesztiválon

A Scooter is fellép az idei debreceni Campus FesztiválonMa van a Múzeumok éjszakája

Ma van a Múzeumok éjszakájahirdetés
hirdetés
Szeptemberben jön McCartney új albuma, az Egypt Station

Szeptemberben jön McCartney új albuma, az Egypt StationElhunyt Kányádi Sándor

Elhunyt Kányádi Sándor


IRODALOM,     KÖLTÖ,     GYÁSZ

loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen