hirdetés
Kultúra

Meghalt John Hillerman

Nyolcvannégy évesen meghalt John Hillerman, a Magnum című televíziós sorozat sztárja – közölte a színész unokaöccse csütörtökön.
John Hillerman Meghalt John Hillerman (Forrás: variety.com)
hirdetés

Nyolcvannégy éves korában meghalt John Hillermann, akit sokan az 1980-as években futó Magnum című sorozatban Jonathan Higgins brit birtokfelügyelőként nyújtott alakítása révén ismernek. Az amerikai színész halálának hírét unokaöccse jelentette be a csütörtöki napon.

Az elmúlt időben egyre romló egészségügyi állapotban lévő Hillermann csütörtökön, houstoni otthonában halt meg, természetes okokból – tette hozzá Chris Tritico, a színész unokaöccse.

Hillerman a Magnumban játszott híres szerepe mellett az 1970-es években egy Ellery Queen című rádiós sorozatban Simon Brimmer detektívet alakította, míg a One Day at a Time című sitcomban egy Mr. Connors nevű, nehéz természetű főnök szerepét játszotta.

Miután a texasi Denisonban született színész nagyjából 17 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy visszavonul a színészettől, visszatért Texasba. Unokaöccse azt mondta Hillermanról – aki egyben az amerikai légierő veteránja volt –, hogy

„Rendkívüli humorérzéke volt, és az egyik legolvasottabb ember volt, akivel csak találkoztam. Nem tudtál vele Scrabble-t játszani”.

Chris Tritico elmondta azt is, hogy Hillerman a Magnumban is hallott „brit akcentusát” már évtizedekkel korábban is gyakorolta, miután több szerepet is játszott a New York Stage-en a televíziós és mozifilmes munkásságát megelőzően.

Hillermant a közönség láthatta a Fényes nyergek című vígjátékban is, amelyben Howard Johnsont alakította, emellett több televíziós sorozatban is feltűnt, így a Valerie, a The Love Boat és a The Betty White Show címűekben. Szerepelt az Az utolsó mozielőadás és a Fennsíkok csavargója filmekben is.

Utolsó szerepei között volt az 1996-os A Very Brady Sequel (A Brady család 2.) című vígjátékban Dr. Whiteheadként nyújtott alakítása, emellett a Gyilkos sorok televíziós sorozat egy 90-es években bemutatott epizódjában is láthatták a nézők.

John Hillerman kedvenc szerepe azonban unkaöccse szerint kétségtelenül a Magnum Jonathan Higginse volt.

„Az ok, amiért nem vállalt másik nagyobb szerepet az volt, hogy nem akart újabb sitcomot vállalni a Magnum után. Tovább akarta folytatni azt a komoly munkát, amilyen megérzése szerint a Magnum volt” – mondta Chris Tritico.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Duna Palotában látható idén a Betlehemi jászolkiállítás

A Duna Palotában látható idén a Betlehemi jászolkiállítás


DUNA PALOTA,     ADVENT,     KARÁCSONY

hirdetés
Ezen a hétvégén is többfelé lesznek színes programok

Ezen a hétvégén is többfelé lesznek színes programokIdén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátóton

Idén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátótonhirdetés
hirdetés
Rekordszámú kategóriában esélyesek Oscar-díjra a magyarok

Rekordszámú kategóriában esélyesek Oscar-díjra a magyarok


FILM,     OSCAR-DÍJ,     RUBEN BRANDT

Vanessa-Mae tizenhét év után jövőre ismét fellép Magyarországon

Vanessa-Mae tizenhét év után jövőre ismét fellép Magyarországon


HEGEDŰ,     VANESSA-MAE,     ZENE

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen