hirdetés
Kultúra

Szombattól látható az újszülött kiselefánt az Állatkertben

Szombattól láthatja a nagyközönség a szerdán világra jött elefántborjút a Fővárosi Állat- és Növénykertben, az újszülött állat hím - hangzott el a kert legifjabb lakóját bemutató sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.
Kiselefánt született a budapesti állatkertben A Fővárosi Állat- és Növénykertben 2017. november 8-án született ázsiai elefánt-bikaborjú (Elephas maximus) anyjával, a 16 éves Angelével november 9-én. MTI Fotó: Kovács Attila
hirdetés

Az anyaállat, Angele második borja szerda hajnalban, külső segítség és komplikáció nélkül született, így semmi akadálya annak, hogy már szombattól láthassák a vendégek a fiatal elefántot - mondta el Sós Endre, az állatkert főállatorvosa.

Kiselefánt született a budapesti állatkertbenAngele, a 16 éves ázsiai elefánttehén (Elephas maximus) 2017. november 8-án született bikaborjával és Ashával, az ötéves borjával (b) a Fővárosi Állat- és Növénykertben november 9-én. MTI Fotó: Kovács Attila

A hím kiselefánt - amelynek nevéről később közönségszavazással döntenek - nem a teljes nyitvatartási idő alatt, hanem csak 10 és 14 óra között látható anyja és nővére, Asha társaságában.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Az utolsó novemberi hétvége is izgalmas programokkal vár

Az utolsó novemberi hétvége is izgalmas programokkal várKézműves sörfesztivált rendeznek Gyulán jövő nyáron

Kézműves sörfesztivált rendeznek Gyulán jövő nyáronhirdetés
Indiai lány lett a világ szépe

Indiai lány lett a világ szépePénteken nyílik meg a budapesti Városháza park adventi vására

Pénteken nyílik meg a budapesti Városháza park adventi vásárahirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen